ПоддержатьУкраїнська

Найкращі коледжі для вступу у Вінниці після 9 класу

StopCor
StopCor

StopCor

Найкращі коледжі для вступу у Вінниці після 9 класу

Коледжі Вінниці після 9 класу (державні) створені для того, щоб молоде покоління мало можливість отримати якісну освіту. Вони мають різні напрямки, кожне з яких має свою специфіку. Перед тим як прийняти рішення, учень повинен добре подумати про те, як він бачить своє майбутнє і яку роль він в ньому грає. Вибір напрямків, з яким хочеться пов'язати своє життя процес не з легких, він дуже відповідальний і серйозний.

 Фото: Facebook

У топ коледжів Вінниці входять:

  • Вище художнє професійно-технічне училище №5.

Адреса: м. Вінниця, вул. Лебединського, 13 тел.: (067) 445 95 80. Сайт: Вище художнє професійно-технічне училище № 5

  • Вінницький технічний ліцей.

Адреса: м. Вінниця, вул. Монастирська, 4, тел.: (0432) 53 09 42. Сайт: Вінницький технічний ліцей

  • Вінницький торговельно-економічний коледж КНТЕУ.

Адреса: м. Вінниця, вул. Київська, 80, тел.: (0432) 66 50 05. Сайт: Вінницький торговельно-економічний коледж КНТЕУ

Для довідки: Коледж – це навчальний заклад, в якому можна здобути середню або професійно-технічну освіту після 9 класу. У ньому основний акцент навчання ставиться не на відпрацювання практичних навичок, а на більш глибоке вивчення теорії базового та середнього рівня.

Навчання після 9 класу в коледжі відкриває перед учнями широкі перспективи, адже закінчивши його, випускник може продовжити навчання у вузі, або влаштуватися працювати за набутою спеціальністю. Деякі університети мають більш лояльні умови вступу для абітурієнтів, які закінчили їх коледж, і можуть навіть зарахувати автоматом на другий курс.

Тривалість навчання в коледжі може різнитися, але загальна тривалість становить не більше чотирьох років. Система освіти в ньому схожа з вузівським: є начитка лекцій, усні семінари та практичні заняття. Весь період навчання розбитий на семестри, в кінці яких учнів чекає сесія. Після закінчення трирічного навчання в коледжі, випускник має середню спеціальну освіту (базову). А ось для того, щоб отримати диплом середньої професійної освіти, потрібно довчитися ще один рік.

Другие новости