ПоддержатьУкраїнська

Наказали усім вийти та замінити маски: як дезінфікують дільниці в день виборів (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

Наказали усім вийти та замінити маски: як дезінфікують дільниці в день виборів (відео)

Місцеві вибори в Україні припали на розпал карантину. Члени ДВК та виборці змушені діяти за чіткими правилами, аби вберегти себе та інших від коронавірусу. Щоправда, лише на деяких дільницях все відбувається за інструкцією, на решті процес минає аби як.

https://www.facebook.com/stopcor.ua/videos/1044500422677059/?vh=e&d=w

Вибори-виборами, а дезінфекція — за розкладом! В цьому переконані члени ДВК № 320582 в селі Юрівка на Київщині. Там вже за три години після початку голосування зробили вимушену перерву. Виборців попросили вийти із приміщення, а членів ДВК — замінити маски на нові, після чого кімнату ретельно вимили.

При цьому, як повідомляють журналісти “Стопкору”, на вході до дільниці всім виборцям вимірюють температуру та цікавляться самопочуттям. На столах є дезінфектори, члени ДВК працюють у рукавичках та масках. Приміщення планують прибирати та провітрювати кожні 4 години.

 Дніпропетровщина: лише дехто з членів ДВК у рукавичках. Фото: СтопКор.

Згідно із рекомендаціями МОЗ, 25 жовтня на виборчих дільницях члени виборчкомів мають опитувати виборців щодо їхнього стану здоров'я, перед входом мають стояти дезінфектори, у приміщеннях слід дотримуватися дистанції та збиратися не більше трьох осіб біля столу, де видають бюлетені.

"Перед початком голова окружної комісії повинен визначити відповідальну особу, яка буде перед входом у приміщення проводити опитування виборців щодо наявності симптомів респіраторних захворювань. Це стосується усіх осіб, які приходять для голосування. У членів окружної або дільничної комісії також буде опитування. Будь-яка людина з ознаками респіраторного захворювання або підвищеною температурою, вищою за 37,2, повинна залишити приміщення та звернутися до лікаря”, — зазначив напередодні міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

 Київщина: деякі члени ДВК без рукавичок, але в захисних щитках. Фото: СтопКор.

Крім того, біля входу до приміщення для голосування має бути нанесена розмітка, що вказує на необхідність дотримання фізичної дистанції не менше, ніж метр-півтора, щоб люди не підходили близько один до одного.

За можливості треба забезпечити окремий вхід та вихід із приміщення для голосування — щоб розвести потоки людей, щоб вони не перетиналися. Важливо якомога менше мати контактів людей, особливо у закритих приміщеннях.

 Київщина: виборцям пропонують дезінфектор, рукавички та маски. Фото: СтопКор.

Кількість людей у приміщенні виборчої дільниці — не більше трьох людей біля одного столу, де видають виборчі бюлетені. Дуже важливо, щоб усі місця у приміщення для голосування — всі поверхні, столи, стільці — були доступними для проведення дезінфекції, тобто не мали тканини.

Другие новости