ПоддержатьУкраїнська

Не "Велюр" єдиний: попри карантин під Києвом працює ще один ресторан

StopCor
StopCor

StopCor

Не 'Велюр' єдиний: попри карантин під Києвом працює ще один ресторан

Ресторан "Купецький двір", розташований у Конча-Заспі під Києвом, продовжує обслуговувати VIP-клієнтів попри карантин

Журналісти проекту "Схеми" протягом декількох днів фіксували, як до закладу під'їжджають автомобілі преміум-класу, а відвідувачі проводять у закладі по кілька годин.

Серед гостей ресторану журналістам вдалося впізнати Вадима Столара, члена парламентської фракції проросійської "Опозиційної платформи – За життя", і Дениса Комарницького, київського чиновника часів Леоніда Черновецького.

Mercedes Комарницького був припаркований біля ресторану 23 квітня поруч із автомобілем Столара.

У коментарі "Схемами" депутат заявив, що прогулювався в лісі з екс-посадовцем, з яким його "пов'язують 20 років дружби".

Коли журналісти намагалися забронювати столик у ресторані їм відмовили, пославшись на карантин.

Потрапити на територію закладу знімальній групі завадила охорона: сек'юріті погрожували "розбити голови" журналістам.

Чоловік, який назвався власником ресторану, вимагав, щоб журналісти не заважали роботі закладу. При цьому стверджував, що відвідувачі нібито не їдять в ресторані, а замовляють страви на винос.

При цьому знімальна група за кілька днів бачила чимало людей, які покидали ресторан без будь-яких пакунків, передає "Радіо Свобода".

Основна частка в ТОВ "Ресторан" Купецький двір" належить Руслані Самоткал - дружині бізнесмена Едуарда Самоткала, президента групи компаній Dara Group. ЗМІ називали його одним із співвласників одеського ринку "Привоз". САП і НАБУ підозрювали Самоткала у привласненні 10,5 млн гривень гривень на Южно-Українській атомній електростанції з допомогою пов'язаної з ним компанії ТОВ "Уніс-Центр".

Другие новости