ПоддержатьУкраїнська

Підприємці Володимира на Волині вийшли на акцію протесту

Наталья Полынкова
Наталья Полынкова

Региональный редактор

Підприємці Володимира на Волині вийшли на акцію протесту

Підприємці прикордонного Володимира Волинської області просять депутатів звернутися до вищого керівництва країни через розширене застосування касових апаратів. Вони разом із місцевим осередком «Стоп корупції» долучилися до всеукраїнської акції протесту «Разом сила».

 У Володимирі на Волині підприємці звернулися до керівництва країни через фіскалізацію Фото: сайт Володимирської міськради

7 лютого кілька десятків підприємців прийшли до міської ради Володимира через проблему розширеного застосування касових апаратів. Вони звернулися до міського голови та депутатського корпусу місцевої ради з проханням підтримати їхнє звернення до Президента, Прем’єра та Голови ВРУ. Звернення до вищого керівництва країни стосується удосконалення порядку ведення обліку та застосування РРО та зниження фіскального тиску на платників податків.

Про це розповів очільник Володимирського міськрайонного підрозділу ВГО «Стоп корупції» Сергій Радкевич.

 Очільник регіонального осередку ''Стоп корупції'' передав звернення підприємців заступнику мера Володимира Фото: сайт Володимирської міськради

"Закон, що запровадив тотальну фіскалізацію, набув чинності. З 1 січня торгівля товарами і послугами мусить відбуватися з використанням касового апарату, з видачею клієнтові фіскального чека... Частина  підприємців  не можуть виконати у стислі терміни, вимогу щодо  збільшення фіскалізаціі через кризу і, що держава жодним чином не допомогла. Ми бачимо, що відбувається з цінами на енергоносії, до того ж падає купівельна спроможність, а інфляція зовсім не така, як звітує Держстат. 

Тому, враховуючи звернення  підприємців громадської організації “ Промисловців та підприємців”, з метою формування узгодженої позиції щодо підтримки й розвитку малого та мікропідприємництва, звертаємося до Володимир - Волинського міського голови та депутатів  міської ради підтримали звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо ініціювання розгляду та підтримки проєкту Закону України “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення порядку ведення обліку і застосування реєстраторів розрахункових операцій та зниження фіскального тиску на платників податків”, - ідеться у зверненні підприємців.

Підприємці кажуть, що загалом не проти запровадження касових апаратів, але хочуть, щоб законодавці врахували їхні пропозиції та ситуацію.

Зокрема, частина підприємців не може виконати у стислі терміни вимогу щодо фіскалізації через кризу. Адже ціни на енергоносії зростають, а купівельна спроможність населення падає.

Переважна більшість підприємців громади, що перебувають на спрощеній системі, зареєстрували касовий апарат – або звичайний, як гаджет, або електронний, який можна встановити на смартфон, планшет чи ноутбук,  зазначила голова місцевої спілки промисловців та підприємців Наталія Любімцева.

 Голова місцевої спілки промисловців та підприємців Наталія Любімцева розповіла про проблеми володимирських підприємців Фото: офіційний сайт Володимирської міськради

Сергій Радкевич зачитав відповідне звернення та передав його першому заступнику міського голови Володимира  Ярославу Матвійчуку.

Заступник мера  підкреслив, що місцева влада Володимирської громади відстоює інтереси малого та середнього бізнесу та усіляко сприяє підприємцям у межах своєї компетенції.

«Підтвердженням цього є прийняття торік найнижчих серед міст області ставок єдиного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Окрім цього, у період локдауну підприємці, які орендують комунальне майно, були звільнені від орендної плати», — повідомляє офіційний сайт громади.

 Заступник голови Володимирської громади запевнив, що керівництво міста підтримує підприємців Фото: офіційний сайт Володимирської міськради

Звернення до Президента України, голови ВРУ та Прем’єр-міністра України від підприємців Володимира депутати міської ради розглянуть на найближчій черговій сесії міської  ради 23-го лютого.

Нагадаємо:

  • Як повідомляв «СтопКор», у Володимирі створили робочу групу з метою розроблення Комплексного плану просторового розвитку території Володимирської громади. До робочої групи ввійшли представники виконавчих органів, бізнесових кіл, старости старостинських округів, представники громадських, релігійних і молодіжних організацій, політичних партій, фахівці з питань планування розвитку. Серед учасників робочої групи  — керівник міськрайонного осередку ВГО «Стоп корупції» Сергій Радкевич.
  • 30 листопада ВГО «Стоп корупції» відкрила новий відокремлений підрозділ на кордоні з Польщею. Володимирський міськрайонний осередок охоплюватиме громади чотирьох населених пунктів району: Володимира, Нововолинська, Іваничів і Локачів.
  • Володимирський  осередок антикорупційної організації очолив місцевий правозахисник, громадський діяч, підприємець і депутат міської ради сьомого скликання Сергій Радкевич.
  • Офіс «Стоп корупції» у Володимирі працює за адресою вул. Драгоманова, 18.

Другие новости