ПоддержатьУкраїнська

Поліцейський автобізнес: як правоохоронці заробляють на чужих автівках?

StopCor
StopCor

StopCor

Поліцейський автобізнес: як правоохоронці заробляють на чужих автівках?

Вимагання хабарів, хамство, ДАІшники в кущах, безпідставні зупинки, штрафи, арешти – здавалося б, реформування правоохоронних структур покликано кардинально змінити стару корумповану систему на нову, що має захищати права та законні інтереси громадян. Та чи дійсно це так? Дізнавайтесь із сюжету Марії Гураль.

https://www.youtube.com/watch?v=MuCNzWq4C5s

Прикладів протиправного зупинення водіїв патрульною поліцією – тисячі по всій Україні. Інтернет просто переповнений інформацією про те, як правоохоронці перевищують свої повноваження. І спробуйте ще зробити їм зауваження, наслідки можуть бути неочікуваними.

В одному з таких прикладів водій вказав поліцейським на недотримання норм оформлення адміністративного правопорушення, після чого відмовився вийти з машини для вручення протоколу, маючи змогу ознайомитись з ним і в середині авто. Та реакція правоохоронців на такі дії водія виявились надто агресивною.

Причому, ставши жертвою незаконних дій поліцейських, ви можете завершити зустріч з ними не лише використанням силових методів: вимагання хабара, погрози, арешт, вилучення майна.

«Дуже часто поліцейські використовують свої повноваження для того, щоб, назвемо прямо, ошукати громадянина, до якого вони могли б мати претензії, зупиняють без причини», - зазначає адвокат Сергій Старенький, - «Потім під придуманим приводом намагаються заглянути в салон або багажник автомобіля. Починають розказувати нібито автомобіль в розшуку і треба показати номерні знаки, погрожують вилученням їх на штрафмайданчик для того, щоб водій запанікував і почав намагатися знайти, вирішити питання або, скажемо так, хабар запропонувати».

Як з’ясувалося згодом, експерти припускають, це не просто спроба отримання хабара, а чітко продумана схема, за якою машину вилучають, після чого є ризик знайти власний транспортний засіб на невідомому штрафмайданчику, відкритий, без особистих речей, а інколи – й зовсім не віднайти авто.

Поліцейський автобізнес: як правоохоронці заробляють на чужих автівках?

Нагадаємо, нещодавно у столиці поліція безпідставно конфіскувала автівку у правозахисника Володимира Циганова.

Також зазначимо, що два роки тому «СтопКором» уже було викрито схему з імовірною причетністю правоохоронців до торгівлі авто-двійниками та машинами із підробленими документами.

Другие новости

Земля, имение и квартиры в Киевской области: журналисты посетили владение заместителя командующего НГУ Билоуса (фото)

Земля, имение и квартиры в Киевской области: журналисты посетили владение заместителя командующего НГУ Билоуса (фото)

Журналисты СтопКора приехали к заместителю командующего Нацгвардией Билоусу, чтобы спросить о скандальном приобретении формы для НГУ и его декларации