ПоддержатьУкраїнська

Посадовець з паспортом окупанта: держпідприємством у Херсоні керує російський корупціонер

StopCor
StopCor

StopCor

Посадовець з паспортом окупанта: держпідприємством у Херсоні керує російський корупціонер

Керівник одного з державних підприємств Херсона виявився громадянином Росії. Користуючись своїм багатим досвідом, він зумів налагодити злочинні корупційні схеми, які викрили активісти ГО "Стоп корупції" у Генічеську.

Олександр Карпенко нині очолює херсонський філіал "Центру державного земельного кадастру". Попри те, що одразу після окупації Криму отримав паспорт громадянина Росії, балотувався до Кримської міської ради від "Ліберально-демократичної партії Росії" та активно сприяв становленню окупаційної влади на півострові.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=214525936261256&id=100031115528856

Активіст Михайло Новосельцев особливо підкреслює: найбільше занепокоєння викликає те, що Карпенко має доступ до координат усіх об'єктів на території України. Після звільнення з посади директора Красноперекопського ринку, який Карпенко перереєстрував на країну-окупанта, не маючи на це юридичного права, він повернувся в Україну та у квітні 2018 року став головою "Центру державного земельного кадастру" в Херсоні. Проте батьківщину не забуває та до Криму виїздить регулярно.

"Досвід з корупційними оборудками на ринку знадобився йому і на нинішній посаді. Вже невдовзі "Стоп корупції" покаже матеріали корупції, яку він там очолив", – зазначає пан Новосельцев.

Другие новости