ПоддержатьУкраїнська

Прикордонники в аеропорту виявили «фейкових» європейців

StopCor
StopCor

StopCor

Прикордонники в аеропорту виявили «фейкових» європейців

2 грудня в аеропорту «Бориспіль» правоохоронці Державної прикордонної служби України викрили п'ятьох громадян Ірану, які хотіли провернути аферу. Вони намагалися видавати себе за громадян Ізраїлю.

Скористатися підробленими документами та вилетіти до країн Європейського Союзу іноземцям, які транзитом прямували через Україну, завадили військовослужбовці Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» та представники прикордонного оперативно-розшукового підрозділу, заявляє пресслужба ДПСУ.

До подорожей, як з'ясувалося, іноземці ретельно готувались, адже придбали не тільки по два квитки у різні напрямки, а й підроблені паспорти.

У першому випадку двоє громадян Ірану – чоловік та жінка, використовуючи підроблені паспортні документи громадян Ізраїлю, намагались вилетіти до Барселони. При цьому іноземці приховали свої справжні іранські документи та квитки до Тбілісі. Як встановили прикордонники – у паспортах, що використовували горе-мандрівники, замінені сторінки з установчими даними. Зі слів іноземців – підроблені закордонні паспорти вони придбали в Єревані, заплативши за них кожен по три тисячі доларів США.

Інші громадяни Ірану – двоє чоловіків та жінка, спочатку повідомили, що летять до Єревану, пред’явивши відповідні квитки та паспорти. Але пильність допомогла прикордонникам вивести іноземців «на чисту воду». Виявилося, що «завбачливі туристи» мали з собою підроблені документи громадян Іспанії, по яким планували потрапити на інший рейс – до однієї з країн Євросоюзу. Під час розмови іноземці повідомили, що підроблені паспорти придбали в Греції. Зі слів фальшиві документи обійшлися їм у 1 100 доларів США кожний. Цікавим також було те, що 45-річна іранка хотіла видати себе за громадянку Іспанії, на 10 років молодшою за себе.

Прикордонники притягнули іноземців до адміністративної відповідальності, на три роки заборонили їм в’їзд на територію України, а підроблені документи вилучили.

Другие новости