ПоддержатьУкраїнська

“Розвиток поліції є важливим напрямом взаємодії з Консультативною місією ЄС”,— Василь Сокуренко

StopCor
StopCor

StopCor

“Розвиток поліції є важливим напрямом взаємодії з Консультативною місією ЄС”,— Василь Сокуренко

У Харкові проходить зустріч керівництва Консультативної місії Європейського Союзу та представників Національної поліції в областях. Основним завданням даної зустрічі є визначення з пріоритетними напрямками роботи поліції в регіонах на наступні три місяці. За словами начальника ГУ НП в Харківській області Валерія Сокуренка, розвиток системи навчання, застосування нових форм і методів поліцейської роботи є важливим напрямом взаємодії з КМЄС.

Протягом двох днів учасники обговорять результати діяльності поліції в рамках «Стратегії забезпечення публічної безпеки і порядку», ознайомляться з аналітичними даними в «Системі оцінювання роботи поліції», а також визначаться з пріоритетними напрямками роботи в регіонах на наступні три місяці.

Участь у координаційній зустрічі взяли представники Національної поліції України, ГУНП в Харківській, Одеській, Львівській, Донецькій, Кіровоградській областях, Харківського національного університету внутрішніх справ, повідомляє пресцентр ГУ НП в Харківській області. 

Учасників наради привітав голова операційного департаменту Консультаційної місії Європейського союзу Удо Моллер.  Він окреслив теми, які пропонуються для обговорення. Зокрема, мова йтиме про стратегію забезпечення публічної безпеки і порядку.

 "Робота у Харкові – це гарний приклад того, що можна зробити у цій сфері у тісній співпраці з громадянським суспільством", - зазначив Удо Моллер.  

Начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко розказав про результати чотирирічної співпраці з КМЄС.

"Так, з початку цього року було проведено майже 150 спільних заходів, - повідомив очільник харківського главку поліції. - Успішно впроваджується принцип «Community Policing» - прямого діалогу з громадою; реалізується досвід європейських партнерів у частині розподілу повноважень і ефективності роботи поліції;  громадський порядок забезпечується за міжнародними стандартами прав людини – щоб громадяни могли реалізувати свої права",- поділився він. 

За словами Валерія Сокуренка, розвиток системи навчання, застосування нових форм і методів поліцейської роботи є важливим напрямом взаємодії з Консультативною місією ЄС.

Співпраця з КМЄС триває. Наразі стартує новий спільний проект - «Підтримка реформ у галузі верховенства права в Україні у сферах діяльності поліції, прокуратури та належного врядування» (ПРАВО-Поліція).

Другие новости