ПоддержатьУкраїнська

СБУ викрила групу хакерів, які крали дані через додатки для Instagram

StopCor
StopCor

StopCor

СБУ викрила групу хакерів, які крали дані через додатки для Instagram

Служба безпеки України викрила міжрегіональну групу хакерів, які викрадали особисту інформацію користувачів через додатки для соцмережі Instagram. Одного з хакерів підозрюють у роботі на росіянина. Про це йдеться на сайті СБУ, передає "РБК-Україна".

 Фото: СБУ

За даними СБУ, мешканець Івано-Франківської області розробляв віруси на замовлення російського клієнта. Віруси вбудовувалися у популярні програми для розкрутки сторінок в Instagram та інші додатки. Вірус відкривав доступ до фінансової інформації на пристроях користувачів.

"Задокументовано, що один із хакерів працював на російського замовника, який надав доступ до захищеного сервера у РФ. Сервер використовувався як інфраструктура для розробки вірусів і обміну технічними завданнями та готовими замовленнями. Замовлення російська сторона оплачувала біткоїнами", - розповіли в СБУ.

Крім того, як встановила спецслужба, хакери створили форум, Telegram-канал та бот, які інші хакери використовували для купівлі та продажу персональних даних. На ресурсах торгували акаунтами, логами, копіями паспортів, паролями до сайту OLX, електронних гаманців Qiwi та Yandex, а також відеохостингу Youtube.

"Після проведення необхідних експертиз та інших слідчих дій планується повідомлення фігурантам про підозру у вчиненні відповідних злочинів", - додали в СБУ.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, у Дніпрі бригада психлікарні намагалась вкрасти квартиру самотнього пенсіонера.

Другие новости

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Предоставление телевизионных услуг в Тернополе превратилось в предмет судебного разбирательства после обвинения в сговоре компании, связанной с городским депутатом