ПоддержатьУкраїнська

Штати успішно випробували гіперзвукову ракету HAWC

StopCor
StopCor

StopCor

Штати успішно випробували гіперзвукову ракету HAWC

Про це йдеться в офіційному повідомленні, оприлюдненому на сайті Управління перспективних дослідницьких програм (DARPA) міноборони США, передає Укрінформ.

«Минулого тижня DARPA у партнерстві з ВПС США провела польотне випробування свого концепту гіперзвукової повітряно-реактивної силової установки (HAWC)», - інформує оборонне відомство.

Повідомляється, що ракета побудована компанією Raytheon Technologies. Під час випробувань вона була випущена з літака, після чого включився надзвуковий прямоточний двигун Northrop Grumman. У результаті ракета досягла швидкості понад п'ять махів (тобто вп'ятеро перевищила швидкість звуку).

При цьому зазначається, що ракета HAWC найкраще працює в атмосфері, насиченій киснем, тобто на відносно невеликих висотах. «Вона може уражати цілі набагато швидше, ніж дозвукові ракети, і має значну кінетичну енергію навіть без вибухових речовин», - підкреслили у військовому відомстві.

Керівник програми HAWC Ендрю Кнедлер зауважив, що успішні випробування продемонстрували можливості гіперзвукових ракет як високоефективного інструменту для американських збройних сил.

Нагадаємо, агентство DARPA працює над розробкою, випробуваннями та підготовкою до серійного виробництва нових зразків озброєння для оборонних потреб США.

Зображення із сайту darpa.mil

Джерело: Укрінформ

Другие новости