ПоддержатьУкраїнська

Сімнадцятий день війни з Росією. Ситуація в областях. "СтопКор" онлайн

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Сімнадцятий день війни з Росією. Ситуація в областях. 'СтопКор' онлайн

В Україні триває сімнадцятий день війни з росією. Всю ніч ворог обстрілював Маріуполь, Харків та околиці Києва. За подіями по всій Україні стежить "СтопКор". Інформують у тому числі і представники відокремлених підрозділів ВГО "Стоп корупції" з різних куточків України.

Сімнадцятий день війни з Росією. Ситуація в областях. ''СтопКор'' онлайн

Київ та область

19:37

На Київщині росіяни розстріляли колону дітей та жінок під час евакуації, семеро загиблих. З них одна вбита дитина.

10:42

Ворожі сили знищили Васильківський аеродром.

Місто Київ продовжує разом із військовими та теробороною працювати над укріпленням Києва. Зокрема, на дорогах встановлюються блокпости.

«Блокпости потрібні для нашої безпеки! Тому ставтеся з розумінням до вимог військових, надавайте документи, поводьтеся спокійно. Це дозволить уникнути конфліктних ситуацій», – закликав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

09:04

У Києві на Подолі горить будівля Ощадбанку. За попередньою інформацією, у цьому районі чули вибух. Жертв та постраждалих немає

Кропивницький та область

22:29

У місті все спокійно.

10:13

На Кіровоградщині російські військові ракетами обстріляли аеропорт Канатове — керівник ОВА Райкович.

Донецьк та область

18:00

В офіційних зведеннях генштабу ЗСУ вказується, що "на Донецькому та Таврійському напрямах основні зусилля окупантів зосереджені на захопленні міст Маріуполь та Сєвєродонецьк. Противник захопив східні околиці Маріуполя. На Волноваському напрямку ворог намагається розвинути наступ на Красну Поляну".

15:53

Правоохоронці затримали жителів Покровська (Донецька область), яких підозрюють у державній зраді. Вони за 1600 грн передавали інформацію про певні об'єкти міста російським окупантам. Про це повідомила пресслужба прокуратури Донецької області.

12:00

На Волноваському напрямку ворог намагається розвинути наступ на напрямку н.п. Красна Поляна. Здійснив спробу просування в напрямку н.п. Ольгинка.

09:48

Маріуполь. Начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомляє, що "зелений коридор" відкрито. Із Запоріжжя до Маріуполя виїхала гуманітарна колона. Більше 90 тонн продуктів харчування та медикаментів прямує до міста, яке вже 13 діб знаходиться у блокаді.

05:39

Як розповідає голова відокремленого підрозділу ВГО "Стоп корупції" у місті Святогірськ Володимир Рибалкін, наразі дуже спектоно у місті Ізюм.

"Спектоно поблизу Святогірська. Але всі хлопці утримують позиції і російські загарбники отримують смерть. 

Крім того станом на сімнадцятий день війни більше 10 тисяч біженців з усієї Донеччини перебувають у Святогірську. Допомоги вистачає, усього вистачає. Люди та держава допомагають усім. Також у нас не зафіксовано мародерства чи диверсантів. Місто повністю під контролем тероборони, ЗСУ", - каже він.

Чернігів та область

21:21

Поблизу Чернігова оборонці знищили підрозділи росіян, на озброєнні яких була зброя, з якої ворог наносив ракетні удари по місту.

Також за минулу добу українським захисникам вдалося захопити та знищити значну кількість бронетанкової та автомобільної техніки противника. Про це повідомляє прес-служба оперативного командування «Північ».

15:12

Біля села Скибин на дорозі Чернігів – Київ бійці ЗСУ та тероборони знищили допотопну ворожу техніку та змусили росіян тікати.

09:42

Чернігів залишився без електрики, газу, води та опалення – повідомляє голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус. За його словами у Чернігові продовжуються ракетні удари по цивільній інфраструктурі, у тому числі з використанням авіації.

Харків та область

22:37

Упродовж дня - повітряні тривоги. Ворог продовжує атакувати місто. Утім жителі налаштовані рішуче, а ЗСУ продовжують боронити Харків.

15:38

Українські військові затримали у Харкові диверсантів, які готували підриви військових та цивільних об'єктів. Про це повідомила прес-служба Держприкордонслужби.

13:03

Продовжуються обстріли по Харкову та Дергачах. В Балаклії рух техніки. Складний Ізюмський напрямок: нестача подуктів. Бої зі сторони Луганщини і Маріуполя.

08:37

На Харківщині з-під завалів витягли тіла п'ятьох людей. Серед них – двоє дітей. Їм було 12 та 14 років.

Суми та область

22:30

У Сумах - повітряна тривога.

15:50

Сьогодні з території Сумської області, яка потерпає від російських загарбників, евакуювали майже 2,7 тисячі мирних жителів.

06:51

На Сумщині тероборона голіруч знешкодила три танки Росії та одну САУ.

Крім того 12 березня на Сумщині гуманітарні коридори мають запрацювати з Тростянця, Лебедина, Конотопа, Великої Писарівки та Краснопілля до Полтави о 9:00; з Сум до Полтави з 13:00 — голова ОДА Живицький.

Запоріжжя та область

20:00

До обласного центру приїхало 9 автобусів і мікроавтобусів та 150 легкових авто. Основна частина тих, хто тікає від війни в Україін – це мешканці Дніпрорудного, розташованого неподалік від Енергодару. Вони виїхали до Запоріжжя 6 автобусами. Російських військових у самому місті нема, втім, воно оточено з усіх боків, пише "Радіо Свобода". На підступах до міста чергує місцева тероборона та волонтери.

15:00

Армія РФ обстріляла мечеть у Маріуполі, де ховалося майже 90 осіб, включаючи громадян Туреччини – МЗС України.

09:45

У Мелітополі люди вийшли до захопленої будівлі райдержадміністрації із вимогою звільнити мера міста Івана Федорова.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, українські захисники знищили мотострілецький полк з Брянської області.

Другие новости