ПоддержатьУкраїнська

Скарби «чорного археолога»: на Чернігівщині чоловік зберігав гранату і набої часів Другої світової війни

StopCor
StopCor

StopCor

Скарби «чорного археолога»: на Чернігівщині чоловік зберігав гранату і набої часів Другої світової війни

У Ріпкинському районі поліцейські перевірили «копача», який їм добре відомий через свою любов до розкопок на місці боїв Другої світової війни. В ході обшуків правоохоронці знайшли у нього ручну осколкову гранату РГ-42 та півсотні набоїв калібру 7,62 мм.

Він вже потрапляв у поле зору правоохоронців за незаконне зберігання зброї - торік поліція вилучала у нього боєприпаси. Оперативники і цього разу не помилилися, бо в хаті родичів той приховав викопану на місці боїв ручну осколкову гранату РГ-42 та півсотні набоїв до гвинтівки Мосіна, передає пресцентр Нацполіції Чернігівської області.

З «чорним археологом» поспілкувалися вибухотехніки і переконали більше не грати в рулетку зі смертю, адже іржава граната могла вибухнути прямо в руках у копача, коли той викручував з неї запал.

Боєприпаси вилучені і направлені на дослідження. Відкрито кримінальне провадження за статтею 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) - карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Другие новости