ПоддержатьУкраїнська

Сьомий день війни з Росією. Розповідаємо про ситуацію в регіонах. "СтопКор" онлайн

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Сьомий день війни з Росією. Розповідаємо про ситуацію в регіонах. 'СтопКор' онлайн

Сьогодні в Україні - сьомий день агресії Російської Федерації на чолі з її президентом Володимиром Путіним. Лише у Харкові за останню добу загинула 21 людина та 112 постраждали. Утім, українські військові продовжують тримати удар у таких гарячих точках, як Херсон, Харків, Київ, Одеса. "СтопКор" веде пряму трансляцію з різних куточків України. Інформатори - осередки ВГО "Стоп корупції".

 Хроніки війни веде ''СтопКор''

Кременчук, Полтавська область

10:00

Ніч пройшла спокійно, жодних обстрілів та сирен не було. Місто активно нарощує сили для зустрічі ворога. Повідомляє представник ВГО Стоп корупції Юрій Браташ.

13:15

Станом на 13:15 ситуація спокійна. Люди збирають допомогу для переселенців, готують коктейлі Молотова, укріплюють позиції. Повідомляє представник ВГО "Стоп корупції" Юрій Браташ

Бердичів, Житомирська область

9:50

У Бердичеві ситуація стабільна та спокійна. Каже представник ВГО "Стоп корупції" Станіслав Лужанський.

19:32

Станом на 19:32 представник ВГО Стоп корупції в місті Бердичів Станіслав Лужанський повідомляє, що ситуація в регіоні спокійна. Жодних обстрілів або бомбардувань не було. Містяни активно нарощують оборону та укріплюють позиції. Всі готові захищати рідну землю.

Вінниця

10:20

У місті створено 10 блокпостів. Готується тероборона, готується поліція, всі працюють.

Харків

08:30

Голова Харківського відокремленого підрозділу Сергій Усов розвозить продукти та допомагає мирному населенню.

11:40

"Станом на 2 березня на північній частині Салтівського району чути вибухи. Наразі в місті гуманітарна катастрофа. Закриті магазини, аптеки, немає їжі, води, діти та люди похилого віку голодні. Мер Харкова обіцяє почати розвозити необхідні товари", - голова осередку ВГО «Стоп Корупції» у місті Харкові Сергій Усов

13:21

Авіація по центру міста. Влучили в міську раду та Палац праці.

 ''Демілітаризація'' школи на Салтівці

17:25

"Отримали інформацію від журналістки з Індії про те, що Росія попередила Індію про необхідність евакуювати співробітників посольства з Харкова до 18:00 будь яким методом", - голова осередку ВГО «Стоп Корупції» в місті Харків Сергій Усов.

Енергодар, Запорізька область

10:20

Російські військові не увійшли до Енергодару. На в'їзді до міста вони провели переговори з мером та місцевими жителями.

«Ми довели до них позицію, що ЗАЕС та місто під надійною охороною. Мешканці їх не впустять до міста ні на крок. Вони почули та пішли доповідати своєму керівництву», - міський голова Дмитро Орлов.

 В Енергодарі місцеві налаштовані рішуче

Кривий Ріг

11:50

Станом на 2 березня в місті спокійно. Чути лише постійно сирени повітряної тривоги. Найскладніше людям було в перший день, коли місто почали обстрілювати.

"У нас сформована тероборона, яка слідкує за порядком в місті. Так, до прикладу неодноразово в Кривому Розі затримували людей, які піднімали в повітря дрони і не змогли пояснити причину зйомки.

Попри те, що тероборона Кривого Рогу контролює ситуацію в місті, мер Юрій Вілкул затягував із створенням ТРО та видачею їм зброї. В свою чергу, Олександр Вілкул, який очолює тероборону, 1 березня зробив публікацію в соцмережах, в якій йшлось про приближення ворожої техніки до міста. Він закликав всі підприємства відпустити всіх працівників додому. В результаті цієї інформації в багатьох місцевих почалась паніка, вони намагались виїхати. Як з‘ясувалось згодом, ворожу техніку було ліквідовано ще далеко до в‘їзду в місто. Війна з Росією триває", - каже Кирило, житель Кривого Рогу.

Львів

12:00

"Станом на 2 березня ситуація незмінна, все спокійно", -повідомляє голова осередку ВГО «Стоп Корупції» в місті Львів Віктор Палас.

Марганець, Дніпропетровська область

13:20

"Вчорашня ніч та сьогоднішній день станом на 13:20 - все тихо. Ситуація під контролем", - повідомляє представник ВГО "Стоп корупції".

Як повідомляв "СтопКор" раніше, міністр оборони України Олексій Резніков 2 березня повідомив, що в Україну прибула нова партія бойових БПЛА “Байрактар”.

Коростень, Житомирська область

15:30

Ворог обстріляв блокпост.

"Маємо втрати: 4 загиблих, 3 поранених", - інформує пресслужба міськради Коростеня.

 Ворог обстріляв блокпост у Коростені Фото: СтопКор

Ізюм, Харківська область

16:54

В Ізюмі - удар по блокпосту у напрямку Слов'янська на Донеччині. У місті немає газопостачання. Повідомляє голова Ізюмського осередку ВГО "Стоп корупції" та депутат міськради Юрій Козлов.

21:32

Як повідомив голова відокремленого підрозділу ВГО «Стоп корупції» у місті Ізюм Юрій Козлов, сьогодні о 14:00 годині відбувся обстріл місцевого блокпосту. Дві вражі ракети скинули з боку Слов'янська, внаслідок чого утворився розрив газової труби високого тиску. Наразі місто перебуває без тепла. Працівники газової служби намагаються усунути проблему.

Олевськ, Житомирська область

21:32

Як повідомив голова відокремленого підрозділу ВГО «Стоп корупції» у місті Олевськ Олександр Ігнатьєв, сьогодні вдень на блокпост у Коростені обрушилося два ворожі ракетні удари з боку Білорусі. У результаті чого загинули 2 українських громадянина та ще 5 зазнали поранень.

Другие новости