ПоддержатьУкраїнська

Спостерігачі ОБСЄ на вихідних нарахували 529 порушень «тиші»

StopCor
StopCor

StopCor

Спостерігачі ОБСЄ на вихідних нарахували 529 порушень «тиші»

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №232/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ 4 жовтня.

"У період із вечора 1-го до вечора 3 жовтня в Донецькій області Місія зафіксувала 157 порушень режиму припинення вогню, зокрема 15 вибухів (1 вибух у повітрі та 14 вибухів невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Зазначається, що більшість порушень виявлено біля ділянки розведення в районі Петрівського (непідконтрольне урядові, 41 км на південь від Донецька), а також на північний схід від Авдіївки (підконтрольна урядові, 17 км на північ від Донецька).

Як нагадують спостерігачі, за попередній звітний період на Донеччині було зафіксовано 209 порушень режиму припинення вогню.

"У період із вечора 1-го до вечора 3 жовтня в Луганській області СММ зафіксувала 372 порушення режиму припинення вогню, зокрема 82 вибухи невизначеного походження", - зазначають у Місії.

Уточнюється, що всі порушення сталися в районах на південний схід від Попасної (підконтрольна урядові, 69 км на захід від Луганська) уранці 2 жовтня.

При цьому у період із вечора 2-го до вечора 3 жовтня на Луганщині не виявлено жодного порушення режиму припинення вогню. Востаннє таке фіксувалося в період із вечора 17-го до вечора 18 вересня.

За попередній звітний період повідомлялося про 21 порушення режиму припинення вогню на Луганщині, більшість із них - також у районах на південний схід від Попасної.

Джерело: Укрінформ

Другие новости