ПоддержатьУкраїнська

Спрощене декларування партій товарів поліпшить ситуацію у сфері розмитнення - депутат

StopCor
StopCor

StopCor

Спрощене декларування партій товарів поліпшить ситуацію у сфері розмитнення - депутат

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу розповів народний депутат із фракції «Слуга народу», голова підкомітету з питань рентних платежів, екологічного податку та оподаткування АПК Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Олексій Устенко.

«Запроваджується спрощене декларування партії товарів, які класифікуються в різних товарних підпозиціях по УКТЗЕД (на рівні перших шести знаків), за одним класифікаційним кодом, якому відповідає найбільша ставка мита. Завдяки цьому, за нашими розрахунками, бюджет отримає додатково 150 млн грн щорічно”, - сказав Устенко.

За його словами, перехід до спрощеного декларування стимулюватиме Митну службу працювати краще та сприятиме "наведенню ладу у сфері розмитнення".

"Тепер ввезти автомобіль, наприклад, за ціною запчастин не вдасться. Таким прийомом дуже часто користувалися зловмисники та нечисті на руку митники, які хотіли занизити вартість розмитнення товару, що класифікуються в різних товарних підпозиціях по одному класифікаційному коду УКТЗЕД», - пояснює депутат.

Крім того, додав Устенко, сума мита тепер залежатиме від загальної вартості товару: адвалорний еквівалент специфічної ставки мита визначатиметься як відсоток розрахованої суми специфічного мита для кожного товару цієї партії від їх митної вартості.

На думку депутата, законопроєкт №4517 наближає українське законодавство до європейських митних стандартів і є логічним продовженням боротьби з корупцією на митниці, оскільки усуває одну із прогалин, яка дозволяла зловживати процедурою розмитнення.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 22 вересня прийняла за основу законопроєкт №4517 «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо урегулювання процедури складання митних декларацій на товари, які підпадають під різні товарні підпозиції згідно з УКТЗЕД, відповідно до Митного кодексу Європейського Союзу». Одна з ключових цілей документа — адаптація вітчизняного законодавства до законодавства ЄС в частині процедури складання митних декларацій на товари, які підпадають під різні товарні підпозиції відповідно до УКТЗЕД.

Джерело: Укрінформ

Другие новости

Руководителя отделения больницы во Львовской области поймали на взятке за фиктивную инвалидность уклонистам

Руководителя отделения больницы во Львовской области поймали на взятке за фиктивную инвалидность уклонистам

Врачи выдавали фальшивые медицинские заключения о состоянии здоровья "пациентов", на основании которых военнообязанные признавались непригодными к службе