ПоддержатьУкраїнська

Столичного ексчиновника підозрюють у недбалості - «забув» виділити майже два мільйони на субсидії

StopCor
StopCor

StopCor

Столичного ексчиновника підозрюють у недбалості - «забув» виділити майже два мільйони на субсидії

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє в Телеграмі.

Київська міська прокуратура спільно зі Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції України в Києві, за матеріалами Служби безпеки України, повідомила ексдиректорові Департаменту соціальної політики Київської міської ради про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Згідно з даними слідства, за час опалювального сезону 2017-2018 років постачальник тепла та гарячої води не використав кошти субсидії, виділені Департаментом соцполітики для відшкодування витрат населення на оплату цих послуг, що підтверджено висновками ревізії Державної аудиторської служби України.

Після завершення вказаного опалюваного сезону підприємство-теплопостачальник змінило юридичну адресу та розпочало процедуру банкрутства. Також було затверджене господарським судом в реєстрі кредиторів.

"Колишній директор Департаменту соцполітики не вжив всіх заходів, спрямованих на стягнення з товариства-боржника суми заборгованості у судовому або позасудовому порядку, у зв’язку із чим унеможливив стягнення 1,9 млн грн сплаченої субсидії, що є тяжкими наслідками", - відзначають у прокуратурі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Як повідомляв Укрінформ, 20 жовтня в Києві правоохоронці повідомили про підозру директору комунального підприємства «Житло-Сервіс», який завдав понад 4 млн грн збитків.

Джерело: Укрінформ

Другие новости