ПоддержатьУкраїнська

Страх і ненависть у ДБР: одіозний адвокат Болдін рветься до ради громадського контролю

StopCor
StopCor

StopCor

Страх і ненависть у ДБР: одіозний адвокат Болдін рветься до ради громадського контролю

Одіозний адвокат Максим Болдін вкотре нагадав про себе. Цього разу він зібрався до Ради громадського контролю при Державному бюро розслідувань. Але у ДБР виникли підозри щодо накрутки голосів за топ-13 лідерів у рейтингу претендентів. Про це повідомляє "Вибір"

 Максим Болдін зібрався до Ради громадського контролю при ДБР

Болдін – фігурант не одного гучного скандалу. Зокрема, в поле зору "СтопКору" він потрапляв під час жорсткого рейдерства Національного одеського медичного університету.

Окрім того, Болдін – адвокат підозрюваного у вбивстві Катерини Гандзюк Ігоря Павловського. І є побоювання, що він вводить суд в оману щодо проблем зі здоров'ям у його підзахисного, у такий спосіб затягуючи процес та намагаючись "відмазати" ймовірного вбивцю. Частково йому навіть вдалося цього досягнути – Павловського випустили з СІЗО.

Нині ж ім'я скандального адвоката спливло у конфлікті з ДБР. Труба заявив, що прямих доказів того, що хтось з лідерів голосування має причетність до накруток кількості голосів, нема. Проте попросив їх написати заяву про невключення до складу ради. Намагаючись оскаржити таке рішення, Болдін звинуватив директора ДБР у тиску й маніпуляціях судом та навіть погрозах кандидатам.

Лють та незадоволення Болдіна цілком зрозумілі, адже за умови затвердження нинішніх результатів голосування він цілком ймовірно стане головою ради. А це дає змогу неабияк впливати на державний орган розслідувань корупційних схем, на яких спеціалізується Болдін. Дисциплінарна комісія, створена радою громадського контролю, зможе притягувати до відповідальності будь-якого слідчого, який раптом не сподобається або стане незручним для адвокатів на кшталт Болдіна.

Другие новости