ПоддержатьУкраїнська

У Франківську ініціюють масову вакцинацію на стадіоні «Рух»

StopCor
StopCor

StopCor

У Франківську ініціюють масову вакцинацію на стадіоні «Рух»

Як передає Укрінформ, про це Марцінків повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Дав доручення на 2 поверсі стадіону «Рух» зробити пункт щеплення. Я хочу, щоби в п’ятницю там була масова вакцинація. І організувати її треба нормально! Щоб люди могли зробити нормальну чергу, з дистанціями і всім необхідним», - повідомив Марцінків.

Як передає кореспондент агентства, мер міста обіцяє, що на стадіоні «Рух» будуть розгорнуті намети з гарячими напоями, а вакцин буде достатньо для всіх. Обіцяє, що 20 медичних бригад вакцинуватимуть людей від 8 години ранку і до останнього пацієнта. За вакцини обіцяє провести перемовини з міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком, бо Івано-Франківськ відчуває сьогодні недостатню кількість вакцин від коронавірусу.

«Багато людей не бачать, що відбувається іноді в пунктах щеплень. І в поліклініках, і в центрах масової вакцинації влаштовують паніку. Вибивають двері в кабінет, лізуть в бійки з медиками… Це неприйнятно. Тепер з медиками чергують муніципали і поліція», - зауважив Марцінків.

Він наголосив, що нині у людей з’явився величезний попит на вакцинацію.

«Слава Богу, що люди хочуть вакцинуватись. Не треба стрілки переводити на область, країну, бо у чергах стоять наші люди. Кошти медикам заплатимо. Треба показати, що цей процес може бути нормально організований», - зазначив міський голова.

Відомо, що Івано-Франківська область з 30 жовтня переведена у червону зону епіднебезпеки. В області працюють 72 пункти щеплення.

Станом на 2 листопада в Івано-Франківській області за минулу добу зареєстровані 296 нових випадків COVID-19, одужали 712 людей, померли - 14. Одне щеплення від коронавірусу отримали понад 285 тисяч людей, ще більше 183 тис. - повністю вакциновані.

За добу 1 листопада в Україні зафіксовані 19 455 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 1 263, медпрацівників – 339).

Джерело: Укрінформ

Другие новости