ПоддержатьУкраїнська

У Києві скверу на Солом’янці надали ім’я героя-розвідника ЗСУ Шаповала

StopCor
StopCor

StopCor

У Києві скверу на Солом’янці надали ім’я героя-розвідника ЗСУ Шаповала

Київрада своїм рішенням присвоїла скверу на Повітрофлотському проспекті, 11-13 у Солом’янському районі ім’я Максима Шаповала – Героя України (посмертно). Про це за результатами засідання повідомляють місцеві жителі, які кілька років відстоювали сквер і захищали земельну ділянку від незаконної забудови.

 у Києві облаштовують сквер імені Максима Шаповала Фото: СтопКор

Зараз на земельній ділянці тривають будівельні роботи та облаштування скверу.

Улітку 2018 року Київська місцева прокуратура №9 подала позов до Господарського суду столиці про розірвання договору оренди та повернення у користування киян земельної ділянки на проспекті Повітрофлотському у Солом'янському районі Києва.

Ця ділянка ще у 2004 році була передана в оренду товариству на 25 років під будівництво торговельного комплексу.

Зазначалося, що будівництво на цій ділянці мало бути завершене ще у 2008 році, однак станом на той момент будівельні роботи навіть не були розпочаті, що є підставою для дострокового розірвання договору оренди та припинення права користування землею цим товариством.

 Місцеві жителі захистили ділянку від забудови Фото: СтопКор

Нагадаємо, співробітник Головного управління розвідки Міноборони Максим Шаповал загинув уранці 27 червня 2017 року в Києві в результаті підриву автомобіля.

7 вересня вдова Шаповала отримала від тодішнього президента України для розвідника звання Героя України посмертно, орден "Золота зірка".

Другие новости