ПоддержатьУкраїнська

У столиці громадські активісти заявили про боротьбу з нелегальними парковками

StopCor
StopCor

StopCor

У столиці громадські активісти заявили про боротьбу з нелегальними парковками

Активісти "Стоп корупції" розробляють систему новітніх підходів для вирішення проблеми з нелегальними парковками у столиці. Про такі наміри повідомив правозахисник проекту Ігор Бондарчук.

"За останні кілька років у Києві гостро постало питання щодо легалізації парковок. Замість сплати податків до держбюджету, їх керівники дають «відкати», а прибутки від незаконної діяльності кладуть у кишені. Фактично, це стало системою і всі спроби викорінити її закінчуються провалом.

На нашу думку, наразі актуальним є переведення фінансових розрахунків в електронний формат. Це дозволить контролювати якість та кількість послуг паркувальників. Звісно, що чиновникам вигідніше отримувати хабарі з кожної заправки. Не дарма йде пряме лобіювання інтересів нелегальних паркувальників через представників в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Ми неодноразово чули заяви чиновників про необхідність якісно надавати послуги з паркування. І один із варіантів вирішення цього питання - це підвищення рівня заробітної плати паркувальникам. Ще один важливий етап - проведення жорсткого відбору персоналу, а також підвищення їхньої кваліфікації, організація тренінгів", - зазначає правозахисник "Стоп корупції" Ігор Бондарчук.

Активісти проекту планують надати свої пропозиції представникам міської влади столиці.

Другие новости