ПоддержатьУкраїнська

У вересні ОБСЄ виявила найбільше порушень «тиші» з липня 2020 року

StopCor
StopCor

StopCor

У вересні ОБСЄ виявила найбільше порушень «тиші» з липня 2020 року

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні для преси Спеціального представника чинного голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі Мікко Кіннунена після чергової зустрічі ТКГ, що відбулася 29 вересня.

"Ситуація у сфері безпеки нестабільна: у вересні в середньому реєструється понад 250 порушень режиму припинення вогню за день. Особливу стурбованість викликає велика кількість жертв серед цивільного населення внаслідок обстрілів і стрілянини. У вересні 2021 року ці цифри досягли найвищого показника з липня 2020 року, коли було вжито заходів для припинення вогню", - заявив Кіннунен.

За його словами, обговорення в робочій групі з безпеки ТКГ "дозволило учасникам висловити свою думку про ситуацію... але, на жаль, про конкретні заходи домовитися не вдалося".

Політична робоча група ТКГ продовжила дискусії, пов'язані з розробкою проєкту плану дій відповідно до Мінських угод, а також подальших кроків.

"Я вітав той позитивний факт, що Робоча група з гуманітарних питань повернулася до предметних обговорень питань порядку денного. Тішить, що учасники намагаються знайти способи усунути перешкоди, які залишилися на шляху до відкриття нових пунктів пропуску в районі Золотого і Щастя Луганської області", - заявив Кіннунен.

Він додав, що економічна робоча група займалася, зокрема, питаннями водопостачання. Крім того, вона обговорювала заходи з організації можливої ​​інспекції МАГАТЕ в ОРДЛО і вітала майбутнє друге засідання експертної групи щодо затоплених шахт поблизу лінії зіткнення.

Джерело: Укрінформ

Другие новости