ПоддержатьУкраїнська

"Україна фактично вийшла з Мінського процесу" - представник Росії у ТГК

StopCor
StopCor

StopCor

'Україна фактично вийшла з Мінського процесу' - представник Росії у ТГК

Представник Росії у Тристоронньої контактній групі щодо Донбасу Борис Гризлов заявив, що Київ відмовився обговорювати політичну частину Мінського комплексу заходів із представниками "самопроголошених ДНР і ЛНР" і фактично вийшов із "Мінського процесу". 

"Київ відмовляється обговорювати політичні питання відповідно до пунктів 11, 12 Комплексу заходів із виконання Мінських угод, із представниками Донецька, Луганська – і збирається обговорювати їх із колишніми жителями Донбасу, які зараз проживають на території України.

Київ вирішив вести переговори з людьми, яких сам і призначив. Така позиція фактично означає вихід України з Мінського процесу", - заявив Гризлов  журналістам, передає "УП"

Гризлов також звинуватив владу України в саботажі процесу обміну полоненими на Донбасі. Крім того, повпред РФ розцінив як провокацію відкриття Києвом пунктів пропуску на Донбасі.

"Ми бачимо, що київська влада продовжує курс на загострення ситуації в Донбасі. Україна навмисно зриває процес обміну утримуваних осіб, відмовляється від своїх зобов'язань не переслідувати осіб, які пройшли процедуру обміну, даних раніше.

Представники Києва сьогодні в односторонньому порядку відкрили пропускні пункти на лінії зіткнення. Раніше в чергах, причому влаштованих саме Києвом, уже були смертельні випадки. В умовах спеки і епідемії ситуація на пропускних пунктах може бути значно гіршою.

Одностороннє рішення України щодо пропуску через лінію зіткнення, без узгодження з Донбасом – це провокація.

Рішення про припинення вогню Києвом не прийнято.

Щодо нових ділянок розведення київська сторона робить лише декларації, при цьому відмовляється обговорювати конкретні координати – це лише імітація роботи, а не виконання рішень.

Україна, як і раніше не дає гарантій безпеки, на весь період робіт, необхідних для підготовки інфраструктури для відкриття нових пропускних пунктів у Щасті й Золотому", - повідомив Гризлов

Другие новости