ПоддержатьУкраїнська

Українці, які прилетять до Польщі не проходитимуть двотижневу обсервацію

StopCor
StopCor

StopCor

Українці, які прилетять до Польщі не проходитимуть двотижневу обсервацію

Осіб, які є пасажирами літаків, що прибувають з України до Польщі, звільнено від обов'язкового 14-денного карантину.

 Фото: DT.ua

 

Як повідомляє сайт Прикордонної служби Польщі, після скасування контролю на внутрішніх кордонах ЄС (опівночі з 12 на 13 червня), на цих відрізках немає також санітарного контролю та обов'язку проходити карантин для тих, хто прибуває до Польщі. Однак, на зовнішньому кордоні ЄС і далі діють обмеження, зокрема щодо в'їзду іноземців у Польщу і вимога карантину.

На кордоні з Україною, Білоруссю і Росією в'їзд іноземців до Польщі все ще обмежений. Кордон можна перетнути лише в деяких пунктах; з України - в Дорогуське (з української сторони - Ягодин), Корчеву (з української сторони - Краковець), Гребенне (з української сторони - Рава-Руська) - і Медику (з української сторони - Шегині).

Польська прикордонна служба у своєму повідомленні 1 липня нагадує, які категорії осіб, крім громадян Польщі, можуть перетнути польський кордон без карантину. У переліку додано нову групу - пасажири повітряних суден, які здійснюють міжнародний політ з аеропорту, розташованого на території: Чорногорії, Грузії, Японії, Канади, Республіки Албанія, Республіки Корея і України.

Другие новости