ПоддержатьУкраїнська

В Австрії дозволили COVID-вакцинацію четвертою дозою

StopCor
StopCor

StopCor

В Австрії дозволили COVID-вакцинацію четвертою дозою

Як передає Укрінформ, про це інформував австрійське видання Kurrier

"З огляду на наближення хвилі Омікрону, це (четверту дозу щеплення – ред.) можна рекомендувати через 6 місяців після 3-ї дози людям з груп високого ризику (наприклад, медичним працівникам, які зазнають впливу) та з критично важливих для системи сфер", - заявили в нацкомітеті з вакцинації.

При цьому, щеплення четвертою дозою має бути виключно за власним бажанням особи і здійснюватися після відповідного медичного огляду.

Як заявили в Національному комітеті з вакцинації Австрії, наразі немає доказів, що четверта доза запобігатиме інфікуванню, але "можна виходити з того, що вона може запобігати важким формам захворювання".

Як відомо, в Австрії щеплення від COVID-19 мають майже 6,3 млн осіб, що становить понад 70% від загальної чисельності населення країни. Щонайменше 3,5 млн осіб вже отримали третю ("бустерну") дозу вакцини.

19 листопада стало відомо, що федеральний уряд та очільники федеральних земель Австрії домовилися про запровадження в країні з 1 лютого 2022 року обов’язкової вакцинації від COVID-19. Наразі політичні сили та експертне середовище працюють над відповідним законопроєктом. 

Джерело: Укрінформ

Другие новости