ПоддержатьУкраїнська

В ОП наполягають на прискоренні реконструкції Вінницького аеропорту

StopCor
StopCor

StopCor

В ОП наполягають на прискоренні реконструкції Вінницького аеропорту

Роботи мають бути завершені до літа 2022 року, написав заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Вінниця точно отримає сучасний аеродром. Сьогодні в ході робочої поїздки особисто оглянув, як на місці працює підрядна організація. Єдине, що наразі не влаштовує, – це оголошений підрядником термін закінчення робіт аж до кінця 2022 року. Державні органи влади готові зі свого боку зробити все залежне для того, щоб роботи були пришвидшені і повітряні ворота Вінниці відчинились для пасажирів уже до літа», - зазначив Тимошенко.

За його словами, проєктом передбачено реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту довжиною 2500 м і шириною 45 м, руліжної доріжки шириною 23 м, перону, встановлення метеообладнання, будівництво аварійно-рятувальної станції та інші роботи.

«Вінниця – ще одне місто в Україні, де вже почалася масштабна реконструкція у місцевому аеропорту у рамках програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво». Капітального ремонту тут не було більше 40 років, обладнання уже зношене, а інфраструктура застаріла. Притому, що це єдиний функціонуючий сертифікований аеропорт в радіусі понад 150 км: до його зони обслуговування входять рекордні 10 областей України і навіть північні райони Молдови», - пояснив заступник керівника ОП.

У пресслужбі Офісу глави держави проінформували, що представник компанії, яка виконує будівельні роботи, запевнив, що техніки та людей достатньо і за належного фінансування проєкту все буде виконано вчасно.

Також зазначається, що наразі завершується проєкт та підготовка до основних робіт з реконструкції терміналу летовища, у результаті якої пропускна здатність аеропорту буде збільшена до 500 осіб за годину. Планується, що тут роботи також будуть виконані наступного року.

Як повідомлялося, цього року планувалося виділити з держбюджету 2,4 млрд грн на розвиток регіональних аеропортів, із них 1,4 млрд грн буде спрямовано на будівництво летовища в Дніпрі, 1 млрд грн – на аеропорти у Рівному, Херсоні та Вінниці. Крім того, 30 млн грн виділено на проєктування нового летовища на Закарпатті.

Раніше Президент Володимир Зеленський анонсував, що програма реконструкції і будівництва регіональних аеропортів в Україні включатиме загалом 16 міст.

Джерело: Укрінформ

Другие новости