ПоддержатьУкраїнська

Внаслідок обстрілу пошкоджений комплекс відеоспостереження місії ОБСЄ біля Гранітного

StopCor
StopCor

StopCor

Внаслідок обстрілу пошкоджений комплекс відеоспостереження місії ОБСЄ біля Гранітного

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в опублікованому у вівторок на сайті Організації з безпеки та співробітництва у Європі оперативному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

"О 10:45 2 листопада патруль СММ прибув до місця розташування камери біля н. п. Гранітне (підконтрольний урядові, 60 км на південь від Донецька) для проведення планового технічного обслуговування. Після прибуття на місце встановлення камери члени патруля Місії помітили, що комплекс камер відеоспостереження було пошкоджено", - йдеться у звіті.

Спостерігачі виявили, що у металевому корпусі камери та пластмасових частинах зовнішньої електричної панелі, що лежали на землі, було близько десяти пробоїн.

"На кабіні причепа, на якому встановлено комплекс камер відеоспостереження СММ, вони зафіксували пробоїну та подряпину, а також п’ять осколків, що лежали зверху на ній. На шасі причепа також були пробоїни та вм’ятини. Кабель датчика рівня палива дизельного генератора було обірвано, а під причепом лежав невідомий металевий предмет. Одне заглиблення від вогневого ураження було зафіксовано за 1,5 м від причепа, поруч із металевим парканом навколо місця розташування камери", - зазначається у звіті.

За оцінкою СММ, усі вищезгадані пошкодження "утворилися нещодавно в результаті, ймовірно, обстрілу". Водночас, члени патруля Місії "не змогли визначити тип застосованої зброї чи напрямок вогню".

При цьому, команда СММ не зафіксувала жодних пошкоджень самих трьох камер комплексу відеоспостереження – усі вони, як і раніше, перебувають у робочому стані.

В СММ нагадали, що технічні засоби є невід’ємною частиною операційної інфраструктури Місії та передбачені положеннями Рішення Постійної ради ОБСЄ № 1117 про те, що СММ буде забезпечений безпечний і надійний доступ по всій Україні.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 26 жовтня російські окупанти обстріляли з артилерії село Гранітне, в результаті чого було пошкоджено житлові будинки та електромережі.

Джерело: Укрінформ

Другие новости