ПоддержатьУкраїнська

Загублений край: хто винен у жахливому стані медицини в Чернігівській області

StopCor
StopCor

StopCor

Загублений край: хто винен у жахливому стані медицини в Чернігівській області

Губернатора Чернігівщини Валерія Куліча, який  за 2017 рік задекларував понад 36 мільйонів гривень доходу, звинувачують у рейдерстві та корупційних діях. Під його керівництвом Чернігівська область за рівнем соціально-економічного розвитку пасе задніх. Гірші показники в Україні тільки в тих регіонах, де відбуваються бойові дії.

Не краща ситуація в області і з медициною. Сам губернатор відмовляється брати на себе відповідальність за провал медичної програми і фактично перекладає проблему розвитку охорони здоров’я на місцеві громади, а також стверджує, що проблема в нестачі кадрів: «В нас проблема полягає в тому, що взагалі забезпеченість лікарями дуже низька. В нас нестача по області 1334 лікарі-фахівці. Якраз оці громади роблять дуже цікаві речі, і житло пропонують лікарям, щоби залучити, і умови, і додаток до зарплати за рахунок громади. Громада, якщо вона потребує лікаря, вона може власні кроки зробити, аби залучити необхідного фахівця».

Проте мешканці Чернігівської області такі виправдання губернатора не розуміють. Коли журналісти «СтопКору» звернулись до місцевих жителів з питанням щодо медичного забезпечення, то почули шокуючі речі. Февронія Мурашко, депутат сільської ради с. Клубівка Чернігівської області, розповідає (мова та стилістика збережені): «Если человеку плохо, все – на вызов, звоним. Тут же дорого, упирается все в деньги. Денег нет, значит, хочешь – умирай…  Человек заболел, звонишь, вызываешь, плотим…». Тобто навіть просто за виклик лікаря треба платити.

Ще більше шокуючих фактів про ситуацію на Чернігівщині – у нашому відеосюжеті/ 

https://youtu.be/FgSefvo80uA

Другие новости