ПоддержатьУкраїнська

Заступник Кличка Непоп приховав від держави майно дружини (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

Заступник Кличка Непоп приховав від держави майно дружини (відео)

Дві квартири у центрі, сім гаражів та ціла гора готівки. А ще — маєтки в елітних селищах, коштовні годинники та автівки. Декларація Вячеслава Непопа, заступника голови КМДА, може вразити навіть його шефа Віталія Кличка. Щоправда, посадовець відзвітував перед державою далеко не про все своє майно. «СтопКор» зазирнув за паркан до колишнього очільника КП «Житлоінвестбуд» та з'ясував, що саме він не вказав у звіті.

 Маєток Непопа у Рожівці. Фото «СтопКор»

Маєток на озері

Київщина, село Рожівка, 35 км від столиці. Саме тут, в котеджному містечку «Лісове Озеро» стоїть один із будинків Вячеслава Непопа. Загальна площа маєтку – 478 кв. метрів, він має два поверхи, мансарду та гараж на два автомобілі.

Ділянка під будинком – майже 14 соток. Оселя має власний вихід до озера, поруч – сосновий ліс. На території гарно проглядається ландшафтний дизайн. Орієнтовна вартість маєтку, за оцінкою аналітиків «СтопКору», близько 5 млн грн.

 Вячеслав Непоп, заступник голови КМДА. Фото: Офіційний портал Києва

Несвятий Непоп

Вячеслав Непоп – чинний заступник голови КМДА Віталія Кличка. Упродовж кількох років очолював КП «Житлоінвестбуд-УКБ», що приносило його родині та партнерам мільйонні прибутки. Фігурант численних антикорупційних скандалів та розслідувань, зокрема щодо хабарництва, привласнення і розтрати бюджетних коштів.

Так, у квітні 2019 року НАЗК направило до суду 14 протоколів щодо Вячеслава Непопа. За даними Нацагентства, обіймаючи посаду директора КП «Житлоінвестбуд-УКБ», на 30 жовтня 2017 року протягом семи місяців – з квітня до жовтня 2017 року – в умовах реального конфлікту інтересів Непоп видавав накази про нарахування премій своєму синові Артему Непопу, який працював в його підпорядкуванні.

У Вячеслава Непопа з дружиною є троє дітей. За даними «СтопКору», старші – Марія та Артем Непоп, працюють у будівельній сфері. Молодша донька Дарія вчилася у Лондонській школі архітектури.

 Київ, Назарівська, 23. Тут Непопи мають квартиру. Фото: «СтопКор»

Золоті квартири

Серед нерухомості у Непопа з дружиною зазначені 3 квартири, одна з яких – у Севастополі. У столиці подружжя має щонайменше дві квартири. Одна з яких – в будинку на вул. Володимирській, 49 А. Тому, де свого часу жили біглий президент Віктор Янукович, колишній Генпрокурор Віктор Пшонка та ексочільник митниці Григорій Калетник. Площа квартири Непопів становить 121 кв. метр, її приблизна вартість 500 тис. дол.

Ще одна оселя подружжя розташована на вул. Назарівській, 23. Якраз навпроти ботанічного саду ім. Фоміна. Площа помешкання – 238 кв. метрів, вартість – близько 600 тис. дол. За словами сусідів, Вячеслав Іванович частенько вигулює песика саме в ботсаду.

 Маєток Непопів у Віті-Поштовій на Київщині. Фото: «СтопКор»

Будиночків багато не буває

Ще один маєток родини розташований у селі Віта-Поштова у Києво-Святошинському районі. Житлова площа складає 477 кв. метрів, ділянка з басейном – 15 соток. Приблизна вартість такого будинку із землею – 400 тис. доларів.

Їздять Непопи типовими для багатіїв автомобілями – Lexus LX 570 та Toyota Land Cruiser. Їхня вартість навіть з великим пробігом стартує від 30 тис. доларів. Родина також володіє щонайменше 7 гаражами та машиномісцями, майже всі – в столиці.

Вячеслав Іванович колекціонує коштовні годинники. Перевагу віддає швейцарським маркам Bovet та Breguet, вартість яких може сягати 700 тис. євро.

 Скрін з реєстру майнових прав

«Гріховне майно»

Але є у заступника Кличка майно, яке він систематично «забуває» вказувати у своїх деклараціях. Згідно з випискою з реєстру майнових прав, дружині депутата Антоніні Непоп належить група нежитлових приміщень на вул. Раїси Окіпної. Офісні приміщення мають площу 1005,60 кв. метра. Саме їх посадовець кілька років поспіль не вносить у декларацію, як і майно трьох своїх дорослих дітей, хоча ще у 2015 році вони були зазначені. Причому частина майна, яким користується сам Непоп, насправді зареєстрована саме на них.

Офіційна заробітна плата Вячеслава Непопа за 2019 рік склала майже 630 тис. грн, тобто 52 тис. грн на місяць. При цьому готівкою він та дружина, відповідно до звіту, тримають на руках 5,6 млн грн та 350 тис. дол.

Більше про майно та секрети одіозного посадовця дізнайтесь із розслідування журналістів «СтопКору»:

http://youtu.be/1oPd5RpdIUM

Другие новости

Миллионы для руководства и награда скандальному экснардепу: госаудиторы проверяют деятельность НАМН и ее президента Цымбалюка

Миллионы для руководства и награда скандальному экснардепу: госаудиторы проверяют деятельность НАМН и ее президента Цымбалюка

Журналисты СтопКора пообщались с президентом НАМН Цымбалюком по поводу эффективности использования ресурсов академии, высоких зарплат руководства и связей с одиозным экснардепом Дубовым