ПоддержатьУкраїнська

Землю не крав, ліс не рубав: з активістом "СтопКору" судитиметься депутат Сумщини

StopCor
StopCor

StopCor

Землю не крав, ліс не рубав: з активістом 'СтопКору' судитиметься депутат Сумщини

На активіста "Стоп корупції" Бориса Спіцина позов до суду подав депутат Лебединщини Сумської області Микола Зеленський. Спіцин раніше оприлюднив факти, як через бізнес обранця незаконно розорюють луки, вирубують ліс та засмічують річку Псел хімікатами.

 Борис Спіцин показує, як незаконно розорюють луки Фото: СтопКор

Захистити честь та гідність хоче депутат Лебединщини Сумської області, директор ТДВ "Племзавод Михайлівка" Микола Зеленський. Він позивається до керівника Сумського відокремленого підрозділу ГО "Стоп корупції" Бориса Спіцина. Про це заявив сам активіст. Спіцин раніше опублікував факти злочинної діяльності обранця.

Активіст зафільмував, як поблизу села Михайлівка на Сумщині незаконно розорюють луки, вирубують ліс на березі річки Псел.

"Люди Зеленського з ТДВ "Племзавод Михайлівка" вкрали 300 га землі, яка знаходиться в рекреаційній зоні. Вони засіяли чорнозем кукурудзою і обприскують це все хімікатами, що потрапляють у річку. Також підприємство, ігноруючи закони, проклало майже два кілометри дороги до захоплених ним земельних ділянок, використавши для цього тут-таки видобутий пісок. А задля зведення дороги не знехтувало й вирубкою лісу", — зазначив Спіцин.

 Біля річки Псел Фото: СтопКор
 Вирубаний ліс поблизу села Михайлівка Фото: СтопКОр

З цими фактами активіст звернувся до правоохоронців. Вони розпочали три кримінальних провадження. "Однак Микола Зеленський вплинув на керівництво слідчих органів, і одне провадження  — щодо вирубки лісу — закрили",  —  наголосив Борис Спіцин.

Алеза його скаргою суд поновив розслідування.

"Після цього Зеленський подав на мене як керівника відокремленого підрозділу ГО "Стоп корупції" до суду позов "Захистити честь та гідність і ділову репутацію",  — підсумував активіст.

Перше засідання 2 грудня. Деталі розслідування Спіцина проти Зеленського можна подивитися тут.

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей