ПоддержатьУкраїнська

Колишній керівник ДАБІ намагається закрити кримінальну справу щодо нього

StopCor
StopCor

StopCor

Колишній керівник ДАБІ намагається закрити кримінальну справу щодо нього

Колишній глава Державної архітектурно-будівельної інспекції Олексій Кудрявцев намагається домогтися закриття кримінальної справи щодо нього. 

Олексій Кудрявцев Фото: УНІАН

Про це повідомляє інформоване джерело КП в Україні, передає УНН.

Нагадаємо, Кудрявцев, якого ЗМІ називають "батьком сучасної корупції з будівельній сфері", був звільнений з посади голови ДАБІ ще 12 грудня 2018 року. Причиною відставки став факт подання ним при влаштуванні на роботу підробленого диплома про вищу освіту.

До таких висновків дійшла Комісія з питань Вищого корпусу держслужби після отримання листа від Технічного університету Молдови, який нібито закінчив Кудрявцев. У вузі спростували, що у них навчався такий студент і заявили, що ніколи не видавали диплома, який Кудрявцев подав у ДАБІ.

"В основу висновків Комісії лягли документи, які ми отримали від Національної поліції, Міністерства освіти і науки України, Технічного університету Молдови, також була залучена поліція Молдови. Правоохоронці повідомили, що володіють інформацією про липовий диплом і вже порушили кримінальну справу. До речі, пана Кудрявцева викликають на допит в Кишинів для надання свідчень", - пояснив тоді глава Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко.

Однак, як з'ясувалося, Нацполіція не тільки передала Комісії необхідні документи, але також і порушила стосовно Олексія Кудрявцева кримінальну справу, як повідомляє наше джерело.

"Поліція ще в грудні 2018 року завела проти Кудрявцева справу за ст. 358 ч 1, 4 і ст. 190 ч. 4 - підробка документів, використання підроблених документів і шахрайство в особливо великих розмірах. Сумарний термін - до 12 років з конфіскацією майна" , - розповіло джерело.

За його даними, справу спочатку розслідувалася не дуже активно через те, що почалася президентська, а потім і парламентська виборчі кампанії.

"В результаті Кудрявцев навіть вирішив, що його "пронесло", і через рік після відставки спробував вкластися в саморекламу, щоб відбілити репутацію і, по можливості, прилаштувати себе в Кабмін Гончарука. Але погорів на незграбному піарі і тільки привернув до своєї персони увагу правоохоронців", - пояснило джерело.

Він зазначив, що Кудрявцеву довелося знову на півроку зачаїтися, а наступну спробу повернутися в публічну політику він вирішив зробити з залагодження питання своєї кримінальної справи.

"Кудрявцев намагається тихцем повирішувати кримінальну справу за підроблений диплом. Його мета - домогтися закриття провадження за всіма статтями. І йому це навіть вдалося з допомогою Госбюро розслідувань, але... подарунок від ГБР екс-главі ДАБІ скасував суд. Матеріали кримінального провадження №62019100000000813 спрямовані на продовження досудового розслідування", - повідомило джерело.

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей

После расследования СтопКора скандальные пророссийские 'охранники' Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора скандальные пророссийские "охранники" Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора "охранники" мэра Ирпеня из агентства "ЧУР" покинули горсовет