ПоддержатьУкраїнська

У РФ почали вакцинувати тварин від COVID-19

StopCor
StopCor

StopCor

У РФ почали вакцинувати тварин від COVID-19

У декількох регіонах Росії почали вакцинувати від COVID-19 домашніх тварин. Тварин щеплюють вакциною російського виробництва "Карнівак-Ков". Про це заявила радник керівника Россільгоспнагляду Юлія Мелано, передає російське агентство "РИА Новости", передає "РБК-Україна".

Фото: Facebook

За словами Мелано, щеплення вакциною від коронавірусу роблять у приватних та державних ветеринарних клініках, які закупили препарат у розробника та виробника, який підпорядкований Россільгоспнагляду.

"Клініки відзначають підвищений інтерес до вакцинації серед громадян з активною громадянською позицією, заводчиків, власників домашніх тварин, які часто подорожують, а також громадян, чиї тварини утримуються на вільному вигулі", - сказала вона.

Російська вакцина "Карнівак-Ков" поки що єдиний зареєстрований у світі препарат проти коронавірусу для тварин. Як стверджує російських розробник, збереження імунітету після вакцинації цим препаратом оцінюють в 6 місяців.

Росія не єдина країна, яка працює в напрямку виробництва COVID-вакцин для тварин. Зараз у США та Італії поводяться клінічні дослідження подібних препаратів.

Нагадаємо, у лютому у Латвії повідомили про випадок коронавірусу у собаки. Власники собаки перехворіли на COVID-19 і вирішили перевірити свого улюбленця на антитіла до коронавірусу. До цього у Латвії також підтверджували випадки захворювання на COVID-19 у котів.

Найчастіше серед тварин коронавірусом хворіють норки. Через випадки масового інфікування влада Швеції заборонила фермерам розводити норок.

Як повідомляв “СтопКор” раніше, регулятор заборонив імпорт білоруської та російської електроенергії.

Другие новости

От 'распятых' до мальчиков-убийц: россияне придумали оправдание для убийств детей

От "распятых" до мальчиков-убийц: россияне придумали оправдание для убийств детей

Они распространяют новость о 10-летних мальчиках, которые в Мариуполе якобы убивали ножами российских военных

Белорусские демократические силы открывают новые стратегии: возобновление соединений и пересмотр санкционной политики

Белорусские демократические силы открывают новые стратегии: возобновление соединений и пересмотр санкционной политики

Горячие темы Беларуси: выборы, ядерная угроза, санкции