ПоддержатьУкраїнська

"Звичайно, я в курсі, що мої слова спричинили скандал", – Микичак про пораду підприємцям йти працювати в лікарні

StopCor
StopCor

StopCor

'Звичайно, я в курсі, що мої слова спричинили скандал', – Микичак про пораду підприємцям йти працювати в лікарні

Заступниця голови МОЗ Ірина Микичак заявила, що коли пропонувала представникам малого бізнесу, які залишились без роботи через карантин, тимчасово йти працювати в лікарні, це було прохання про допомогу, за її словам, така практика є і в Європі. Про це вона сказала в ефірі програми "Мокрик по живому", передає "Економічна правда".

Фото: МОЗ

"Звичайно, я в курсі, що мої слова спричинили скандал. Моя приймальня особливо в курсі, коли дзвонять і негарними словами сповідають моїх дівчат. Насправді я вважаю, що це добре, що був такий резонанс. Бо люди почули, що є потреба в допомозі.

Мені шкода тих людей, які так агресивно налаштовані, і дуже прикро, що серед них є частина людей, які і з освітою, і з розумінням, і так далі. Але, напевно, частина суспільства перебуває у нерозумінні, що насправді відбувається в лікарнях. Моє звернення не було з пропозицією "йдіть шукайте собі доходу", моє звернення було в тому, щоб допомогти. Ми просимо - допоможіть", - заявила Микичак.

"Лікарі лікарями, медсестри медсестрами, але ж нам в лікарнях потрібні і комп'ютерщики, і будівельники, і технологи, і охоронці, і просто різноробочі. Тобто десятки професій, які завжди були в дефіциті в лікарнях, а зараз особливо.

Це ж не ноу-хау львівське чи моє особисте, чи загальноукраїнське. Така практика є в Європі, зараз у Польщі на кожні 100 метрів висять банери "Запрошуємо на допомогу". Більше того, ми запрошуємо на допомогу не волонтерити, ми просимо реально на робочі місця, у нас є контрактна система. Це могло би бути трохи підтримкою для малого бізнесу. Звичайно, це не дохід, який є у ресторанному бізнесі", - додала заступниця Степанова.

На твердження журналіста про те, що сама Микичак говорила на брифінгу про низькі зарплати у медпрацівників, вона відповіла, що так "сталося історично". Крім цього, за її словами, якщо подивитись на рейтинг зарплат, у ресторанному бізнесі також низькі зарплати, але ж там чайові.

"Якщо так подумати, от чому люди образилися? За те, що ми попросили про допомогу? Ну, соррі, тоді дійсно люди не розуміють усієї трагедії нинішньої ситуації", - сказала Микичак.

"Я не пропоную альтернативи. Уряд працює, щоб забезпечити бізнес економічними гарантіями, як є в європейських гарантіях. Але в силу того, що у нас є багато вакансій, ми попросили про допомогу. Ніхто нікого насильно не жене. Якщо ж суспільство не розуміє, особливо це дивно чути від журналістського середовища... На жаль, це трактували не так, як воно є. Це однозначно було прохання", - додала вона.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, Парубій інфікувався COVID-19.

Другие новости

Стало известно, на какую сумму ущерб нанесли вражеские обстрелы энергетике Украины

Стало известно, на какую сумму ущерб нанесли вражеские обстрелы энергетике Украины

Основные повреждения вследствие массированных атак получили объекты тепловой и гидрогенерации, а также системы передачи электроэнергии

Британская разведка: Россия готовит первую мобилизацию на оккупированной части Запорожской области

Британская разведка: Россия готовит первую мобилизацию на оккупированной части Запорожской области

По мнению специалистов, российская мобилизация в этом регионе будет ограничена, потому что многие выехали из Запорожской области.