ПоддержатьУкраїнська

1 500 доларів США за закриття кримінального провадження - ДБР затримало оперуповноваженого Нацполіції

StopCor
StopCor

StopCor

1 500 доларів США за закриття кримінального провадження - ДБР затримало оперуповноваженого Нацполіції

Слідчі та оперуповноважені територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, затримали оперуповноваженого Лиманського відділу поліції ГУ Нацполіції в Одеській області.

Згідно даних досудового розслідування, оперуповноважений вимагав та одержав 1 100 доларів США та 11 000 гривень від родичів громадянина за непритягнення його до кримінальної відповідальності.

31 липня 2020 року в Лиманському районі Одеської області правоохоронця було затримано під час одержання неправомірної вигоди в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, грошові кошти вилучені.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення оперуповноваженому про підозру в одержанні неправомірної вигоди поєднаному з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Одеської області. Оперативний супровід – відділ оперативних розробок ТУ ДБР у місті Миколаєві та Одеське управління ДВБ НПУ.

Другие новости