ПоддержатьУкраїнська

26 000 гривень неправомірної вигоди за продаж деревини – працівник одного з лісництв відповість у суді

StopCor
StopCor

StopCor

26 000 гривень неправомірної вигоди за продаж деревини – працівник одного з лісництв відповість у суді

Скеровано до суду обвинувальний акт відносно працівника одного з лісництв ДП «Саратське лісове господарство». Він обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди (1 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві.

Слідством встановлено, що у березні 2020 року лісничий вимагав від громадянина, який хотів придбати 30 кубічних метрів лісоматеріалів твердої породи деревини, 100 доларів за кожен куб деревини. При цьому вартість одного кубу деревини становить 900 гривень. Лісничий зазначив, що у разі ненадання обумовленої суми придбати деревину буде неможливо.

31 березня 2020 року слідчі ДБР затримали лісничого в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання неправомірної вигоди у сумі понад 26 000 грн.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Одеської області.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді штрафу від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від 3 до 6 місяців, або позбавлення волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.  

Другие новости