ПоддержатьУкраїнська

3 роки позбавлення волі — прокуратура в апеляційній інстанції домоглася реальної міри покарання шахраю

StopCor
StopCor

StopCor

3 роки позбавлення волі — прокуратура в апеляційній інстанції домоглася реальної міри покарання шахраю

Обласна прокуратура звернулася до Харківського апеляційного суду з підстав невідповідності призначеного Фрунзенським судом покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення та безпідставного звільнення шахрая від відбування покарання.

Потерпіла, будучи введена в оману, в цей же день зустрілась біля під’їзду свого будинку з шахраєм, який за допомогою мобільного телефону підтримував зв’язок  зі своїм спільником. Зловмисник отримав від потерпілої грошові кошти у розмірі 20000 гривень та 1000 доларів США, запевнивши жінку, що її сина в цей же день відпустять.  

Вироком Фрунзенського районного суду м. Харкова від 19.10.2017 чоловіка визнано винним у шахрайстві, вчиненим за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 190 КК України) та призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі, а на підставі ст. 75 Кримінального кодексу  України суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки.

Зазначений вирок оскаржено обласною  прокуратурою у Харківському апеляційному суді з підстав невідповідності призначеного судом покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі винного внаслідок м’якості та безпідставного звільнення шахрая від відбування покарання.

Вироком колегії суддів судової палати у кримінальних справах Харківського апеляційного суду апеляційну скаргу  обласної прокуратури задоволено, вирок районного суду скасовано та ухвалено новий вирок апеляційним судом області, яким обвинуваченому призначено покарання за ч. 2  ст. 190 КК України остаточно у виді 3 років позбавлення волі.  Довідково: на  теперішній час вказаний вирок апеляційного суду набув чинності.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

Другие новости