ПоддержатьУкраїнська

4 000 доларів США за безперешкодний продаж газу - двох Київських прокурорів судитимуть за одержання хабара

StopCor
StopCor

StopCor

4 000 доларів США за безперешкодний продаж газу - двох Київських прокурорів судитимуть за одержання хабара

До суду скеровано обвинувальний акт відносно двох прокурорів однієї із київських місцевих прокуратур та цивільної особи. Прокурори обвинувачуються в одержанні неправомірної вигоди службовою особою за попередньою змовою групою осіб (. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). 

Досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

Слідством встановлено, що прокурор, який здійснював нагляд за досудовим розслідування у кримінальному провадженні за фактом самовільного зайняття земельної ділянки та функціонування без відповідних дозвільних документів газових заправних пунктів, разом з колегою та цивільною особою одержав від директора одного з приватних товариств неправомірну вигоду у сумі 4000 доларів США. За гроші прокурор обіцяв не перешкоджати продажу скрапленого газу на автозаправці, яким володіє товариство.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Генеральна інспекція Офісу Генерального прокурора.

Оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в місті Києві Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.  

Другие новости