ПоддержатьУкраїнська

6 загиблих військовослужбовців у результаті пожежі – командир роти ЗСУ постане перед судом

StopCor
StopCor

StopCor

6 загиблих військовослужбовців у результаті пожежі – командир роти ЗСУ постане перед судом

До суду скеровано обвинувальний акт відносно командира роти однієї з військових частин Збройних сил України, який обвинувачується у недбалому ставленні до військової служби, яке спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 425 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі.

Слідством встановлено, що командир роти однієї з військових частин організував перебування своїх підлеглих у покинутій господарській будівлі на території Херсонській області, яка не відповідала вимогам пожежної безпеки. Також військовослужбовець не вжив жодних заходів щодо налагодження належної протипожежної безпеки у приміщенні та не забезпечив належного рівня військової дисципліни. Як наслідок, через раптово виниклу пожежу у будівлі, загинуло 6 військовослужбовців, ще 5 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала військова прокуратура Херсонського гарнізону Південного регіону України.

Другие новости