ПоддержатьУкраїнська

7 років у міжнародному розшуку – затримано ексначальника одного з територіальних підрозділів МВС у Львівській області (ФОТО)

StopCor
StopCor

StopCor

7 років у міжнародному розшуку – затримано ексначальника одного з територіальних підрозділів МВС у Львівській області (ФОТО)

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури затримано колишнього начальника одного із територіальних підрозділів ГУ МВС України у Львівській області, який з 2013 року перебував у міжнародному розшуку за підозрою в одержанні понад 135 тис грн неправомірної вигоди та зловживанні владою (ч.3 ст.368, ч.1 ст.364 КК України).

За даними слідства, правоохоронець, обіймаючи посаду начальника сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків, упродовж квітня 2011 року – липня 2012 року одержав від чотирьох осіб хабарі на загальну суму понад 135 тис грн. Натомість він мав забезпечити непритягнення цих осіб, а також членів їхньої злочинної організації до кримінальної відповідальності та прикривати незаконну діяльність з виготовлення та збуту наркотичної речовини – опію ацительованого.

Попри ухилення від явки до правоохоронних органів України, у лютому 2013 року йому заочно оголошено про підозру. Згодом експравоохоронець понад 7 років переховувався на території Ізраїлю та Російської Федерації.

Колишнього правоохоронця затримано при спробі перетнути кордон з Росією прокурорами спільно з Управлінням СБУ у Львівській області та слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Другие новости