ПоддержатьУкраїнська

Білорусь передала список затриманих бойовиків "Вагнера"

StopCor
StopCor

StopCor

Білорусь передала список затриманих бойовиків 'Вагнера'

Глава МЗС України Дмитро Кулеба на брифінгу заявив, що Білорусь передала Україні весь список найманців ПВК "Вагнера".

 Фото: defence-line.org

За словами Кулеби, МЗС Білорусі звернулося до МЗС України з проханням передати зазначений документ компетентним органам України для перевірки на предмет скоєння згаданими особами злочинів у нашій державі та участі у військових діях. Кулеба заявив, що Україна має перевірити весь список тому, що можливо хтось під час затримання надав паспорт громадянина України, чи Росії, тому по списку треба по кожному індивідуально пройтися і тоді вже можна переходити до більшої конкретики.

Напередодні, Міністерство закордонних справ України заявило, що слідкує за ситуацією з затриманням у Білорусі російських найманців приватної військової компанії "Вагнера". МЗС заявляло, що давно попереджало, що учасники російських окупаційних сил та незаконних збройних формувань, які брали участь у бойових діях на Сході України, використовуються в інших точках світу і становлять загрозу, передає "ASPI".

Нагадаємо, що у Білорусі затримали 32 членів приватної військової компанії "Вагнера". Бійці "Вагнера" брали участь у бойових діях в Сирії та на Сході України.

Другие новости