ПоддержатьУкраїнська

Біля берегів Криму знайшли корабель зі скарбами Третього Рейху

StopCor
StopCor

StopCor

Біля берегів Криму знайшли корабель зі скарбами Третього Рейху

Boy Federsen – знаменитий корабель, про який ходили легенди. Відомо, що з його допомогою нацисти грабували Крим, везучи звідти різноманітні цінності. Дайвери знайшли судно, яке, за останніми даними, затонуло в Чорному морі в 1943 році.

Біля берегів Криму знайшли корабель зі скарбами Третього Рейху

Новину повідомляє "Преса України".

Про це повідомив керівник підводної дослідницької місії Роман Дунаєв. Судно в свій останній рейс вийшло із Севастополя в серпні 1943 року. Радянські війська підстерегли німецький конвой в морі та випустили по ньому торпеди.

Після серії вибухів корабель вивели з ладу і він вже не міг самостійно рухатися. Його спробували буксирувати, але суховантаж виявився занадто важким. Паралізований Boy Federsen став легкою ціллю і після масованої атаки судно пішло на дно. Суховантаж затонув неподалік від Євпаторії.

Дослідники впевнені, що в трюмах судна досі зберігаються скарби вкрадені нацистами. Але поки дайверам вдалося отримати тільки знімки корабля з дна моря.

Нагадаємо, дорогоцінною знахідкою завершився урок біології для хлопчаків в Чернігові. Підлітків попросили накопати землі для клумб. В результаті вони знайшли півтори тисячі польських монет XVII століття, які віддали музейникам.

Другие новости