ПоддержатьУкраїнська

Бойовики нарощують інтенсивність обстрілів біля Авдіївки

StopCor
StopCor

StopCor

Бойовики нарощують інтенсивність обстрілів біля Авдіївки

Незаконні збройні формування продовжують нарощувати інтенсивність обстрілів, яких за добу, 24 травня, нараховувалося півсотня. В результаті двоє українських бійців отримали поранення. Під Авдіївкою була зафіксована робота ворожих реактивних установок.

Новину повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Ситуація у зоні проведення АТО залишається складною, з ознаками часткового її загострення на окремих ділянках лінії зіткнення. Минулої доби противник 50 разів відкривав вогонь по українських воїнах, неодноразово використовуючи й важке артилерійське озброєння, застосування якого суворо заборонене Мінськими домовленостями", – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, найбільше обстрілів напередодні було на приморському напрямку – 27.

"Найнапруженішою ситуацією залишається у передмісті Авдіївки, де бойовики вчора ввечері знову двічі били по наших позиціях з РСЗВ "Град". Зокрема, ворожі реактивні снаряди вкотре влучили й по житловому кварталу, що розташований на південній околиці цього населеного пункту. На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав. Втім, в декількох приватних будинках пошкоджені дахи й вікна", – повідомили у штабі.

В угрупованні "ДНР" звинуватили українських військових в обстрілі напередодні ввечері Горлівки. За даними донецьких бойовиків, поранень зазнала літня місцева жителька.

Водночас в угрупованні "ЛНР" станом на 6:30 четверга не надають інформації про останні години на захоплених луганськими бойовиками територіях.

Нагадаємо, російсько-терористичні сили минулої доби, 23 травня, лютували на Донецькому напрямку, де пустили в хід реактивні установки, а також піддали вогню жилі квартали Авдіївки. Загалом вони 53 рази за добу порушили режим тиші. Один український військовий отримав поранення.

Другие новости