ПоддержатьУкраїнська

Чернігівщина: чи звільнять за корупцію найбагатшого губернатора найбіднішої області?

StopCor
StopCor

StopCor

Чернігівщина: чи звільнять за корупцію найбагатшого губернатора найбіднішої області?

За рівнем соціально-економічного розвитку Чернігівській області в Україні поступаються лише регіони, де тривають бойові дії. При цьому південь Чернігівщини досить багатий на ресурси: є чорноземи, родовища нафти й газу. З іншого боку, є лісова північ регіону,  яку голови територіальних громад за бідність та низьку густоту заселення жартома називають «Монголією». Тим часом, губернатор області за 2017 рік задекларував понад 36 мільйонів гривень доходу, з яких зарплатня складає лише 264 тисячі. 

Чернігівщина: чи звільнять за корупцію найбагатшого губернатора найбіднішої області?

Валерій Куліч займає крісло губернатора Чернігівської області вже третій рік. У 2015 році його визнали найбагатшим серед керівників областей. Пан Куліч, згідно із даними аналітичної платформи YouControl, є співвласником восьми підприємств, власником восьми земельних ділянок, трьох квартир, приватного заміського будинку, родина посадовця володіє шістьма престижними автомобілями тощо. При цьому проблеми регіону його очільникові чудово відомі, от тільки провину за них він покладає на попередників та період розвалу Радянського Союзу.

«Це проблематика, яка накопичувалась ще з радянських часів, при чому це не то, що люди поїхали там на заробітки кудись. Це сільська місцевість, міграція в міста населення ще з радянських часів», – виправдовується голова Чернігівської обласної державної адміністрації.

З власних джерел «Стоп Корупції» стало відомо, що губернатора відключили від секретного зв’язку та навіть збираються звільнити через корупційні дії. Проте сам Валерій Куліч цю інформацію спростовує: «Брехня повна, тому що зв’язок весь стоїть, все працює. Ви знаєте, я до цього вже звик, от тільки за останній рік - то мене міністром призначають, то звільняють». Так само заперечує факт відключення від спецзв’язку і Юлія Свириденко, перший заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації.

Які ж насправді є підстави очікувати на звільнення губернатора Чернігівщини, дивіться у сюжеті «СтопКору». 

https://youtu.be/FgSefvo80uA

Другие новости