ПоддержатьУкраїнська

ДБР розкриває таємницю розслідування схеми одержання неправомірної вигоди керівництвом Східної митниці Держмитслужби (ВІДЕО)

StopCor
StopCor

StopCor

ДБР розкриває таємницю розслідування схеми одержання неправомірної вигоди керівництвом Східної митниці Держмитслужби (ВІДЕО)

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру керівнику Східної митниці Держмитслужби, начальнику одного з митних постів та його заступнику в одержанні неправомірної вигоди вчинене службовими особами, які займають відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України).

За попередньою інформацією, високопосадовці митниці організували схему одержання неправомірної вигоди від товариства з обмеженою відповідальністю за безперешкодне митне оформлення товарів - поліетилену високого тиску LDPE, які 16 липня 2020 року перетнули кордон. Для цього начальник одного з управлінь митниці того ж дня склав орієнтування на вантажівку з товаром задля затримання та поміщення її у зону митного контролю для нібито відбору лабораторних зразків та проведення експертного дослідження.

Залежно від виду оформлення митники вимагали від 1 000 до 2 000 грн за один вантажний автомобіль. За гроші вони забезпечували подальше безперешкодне та першочергове митне оформлення вантажів, які надходили на адресу вказаного підприємства.

За серпень-вересень 2020 року слідчими ДБР задокументовано 2 епізоди одержання посадовцями неправомірної вигоди.

24 вересня 2020 року заступника керівника митного посту затримано під час одержання чергової частини неправомірної вигоди в порядку статті 208 КПК України.

Зазначеним подіям передувала ретельна оперативна та слідча робота спільно з ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях та Луганською обласною прокуратурою.

Під час проведення негласних (розшукових) дій зафіксовано розмови між учасниками:

  • в.о. керівника Східної митниці з начальником Управління по боротьбі з контрабандою Східної митниці;
  • керівника Східної митниці з приватним підприємцем, під час якої на калькуляторі вказується сума неправомірної вигоди;
  • в.о. керівника Східної митниці зі своїм колегою, під час якої він підтверджує свої злочинні наміри (по телефону);
  • аудіо записи розмови начальника Управління по боротьбі з контрабандою Східної митниці та приватного підприємця.

https://www.youtube.com/watch?v=lk_lf0LHkis

Наразі встановлюється причетність інших працівників митниці до вчинення злочину.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Другие новости