ПоддержатьУкраїнська

ДБР розпочинає реорганізацію територіальних управлінь

StopCor
StopCor

StopCor

ДБР розпочинає реорганізацію територіальних управлінь

У всіх територіальних управліннях ДБР буде застосований єдиний підхід до формування керівного складу. Зокрема, ТУ очолюватимуть директор і два заступники – один із слідчої, інший – з оперативної роботи. При цьому усі керівники будуть відноситися до начальницького складу ДБР. Про це повідомив в.о. Директора Державного бюро розслідувань Олександр Соколов.

Діючі директори та заступники теруправлінь, які відповідно до попередньої штатної структури є державними службовцями, наразі отримують повідомлення про ліквідацію посад державної служби та введення посад старшого начальницького складу. 

«Реорганізація дозволить нам привести структуру теруправлінь до єдиного стандарту, підвищити ефективність їхньої роботи. Нинішні керівники ТУ можуть взяти участь у відкритому конкурсі та, у разі перемоги, продовжити службу в органах ДБР на тих же посадах», - відзначив Олександр Соколов.

Оголошення про проведення конкурсу на посади  директора та заступників директора територіальних управлінь Державного бюро розслідувань опубліковане на офіційному вебсаті ДБР 17 липня. 

Крім того, за словами очільника ДБР, планується перегляд штатної чисельності окремих теруправлінь з метою більш рівномірного розподілу навантаження на слідчих. Так, якщо на одного слідчого ТУ в Києві припадає в середньому 90 кримінальних проваджень, то, приміром, у Мелітополі цей показник становить 9 справ на слідчого. 

Нагадуємо, в структурі Державного бюро розслідувань діє 7 територіальних управлінь, розташованих у Києві, Львові, Хмельницькому, Мелітополі, Миколаєві, Полтаві та Краматорську, діяльність яких поширюється на всю територію України.

Другие новости