ПоддержатьУкраїнська

ДБР затримало податківця, який одержував щомісячні хабарі від підприємця

StopCor
StopCor

StopCor

ДБР затримало податківця, який одержував щомісячні хабарі від підприємця

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, затримали головного державного ревізора-інспектора одного з Управлінь ГУ Державної податкової служби у Рівненській області за одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). 

За попередньою інформацією, податківець вимагав від представника підприємства щомісячну неправомірну вигоду у розмірі 150 доларів за непроведення щодо нього перевірки у сфері обігу підакцизних товарів та невтручання у діяльність.

30 травня 2020 року слідчі ДБР затримали податківця в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання ним обумовленої неправомірної вигоди за 4 місяці, а саме 400 доларів США та 5400 гривень. 

Після проведення обшуків у автомобілі, яким керував затриманий, слідчі виявили  та вилучили грошові кошти у сумі 1870 доларів США та 1500 грн. Наразі тривають першочергові слідчі дії. 

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Рівненської області. Оперативний супровід - Відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Рівненській області. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Другие новости