ПоддержатьУкраїнська

ДБР затримало прокурора Київської місцевої прокуратури під час заволодіння 100 000 доларів США

StopCor
StopCor

StopCor

ДБР затримало прокурора Київської місцевої прокуратури під час заволодіння 100 000 доларів США

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, спільно з прокурорами Офісу Генерального прокурора та ДСР Нацполції, затримали прокурора однієї із Київських місцевих прокуратур під час заволодіння грошовими коштами в особливо великих розмірах шляхом обману (ч. 2  ст. 15 та ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, будучи прокурором у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості членів правління одного з банків, отримав від представника фінансової установи грошові кошти у сумі 100 000 доларів США. За кошти прокурор нібито мав прийняти рішення про закриття кримінального провадження, а також обіцяв в подальшому «кришувати» діяльність банку.

https://www.youtube.com/watch?v=sp9y7K9FjtE

Слідчі ДБР затримали прокурора в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України у приміщенні банку. На даний час тривають першочергові слідчі дії.

Наразі, вирішується питання щодо повідомлення прокурору про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

У разі доведення вини, прокурору загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Другие новости