ПоддержатьУкраїнська

Директор КП "Дирекція шляхово-транспортних споруд Києва" Калінін намагався наїхати на активістів "СтопКору" через акцію протесту

StopCor
StopCor

StopCor

Директор КП 'Дирекція шляхово-транспортних споруд Києва' Калінін намагався наїхати на активістів 'СтопКору' через акцію протесту

Директор КП «Дирекція шляхово-транспортних споруд м.Києва» Максим Калінін намагався машиною наїхати на активістів «Стоп корупції». Інцидент стався під час акції учасників проекту проти розкрадання коштів на будівництві та ремонті об'єктів інфраструктури у столиці.

«Під час проведення акції з будівлі вийшов директор КП Максим Калінін і відмовився спілкуватися з активістами. Оскільки він на своєму автомобілі був у дворі, ми стали перед авто і не дали виїхати йому. Були спроби наїхати на активістів, але зрозумівши, що він порушує законодавство України, залишив авто і пішов у свій офіс. Ми прямували за ним. Зайшовши в його кабінет, спробували поставити запитання, але на все в нього була відповідь, що "це не його об'єкти або ми не підготувались до спілкування".

В результаті ми домовились у середу 02.05.2018 із ним на зустріч для того, щоб поспілкуватись на камеру», – розповіли організатори акції.

Нагадаємо, журналісти «СтопКору» у розслідуванні показали, як комунальне підприємство, яке контролює всі роботи з будівництва багатостраждального Подільського моста, вже неодноразово звинувачували у корупційних схемах. Актуальним і цікавим залишається саме те питання, чому в проекті мосту «загубили» 450 мільйонів гривень, а також яким саме чином в процесі технічного нагляду й експертизи виконання робіт згідно з тендерами на будівництво, експерти могли пропустити зникнення цих коштів. У ситуації розібрались журналісти «СтопКору» у своєму розслідуванні.

Знімальна група вирушила до КП «Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруд», аби у директора Максима Калініна отримати відповіді на всі запитання.

«Насамперед звертаємо увагу, що розшукати організацію непросто. Сайту у дирекції немає, так само як і електронної пошти, куди можна направити журналістський запит для отримання коментаря. Аби отримати бодай якийсь коментар від пана Калініна, журналісти приїжджали до установи протягом двох тижнів, а також залишали контактний номер телефону, але з ними ніхто так і не зв’язався.

Уникати зустрічі віртуозно допомагали співробітники організації: перед репортерами зачиняли двері приймальні усім колективом та навіть погрожували правоохоронними органами. Але одного разу наполегливість журналістів спрацювала. Щоправда, Максим Калінін від будь-якого інтерв’ю відмовився.

Чому цей чоловік так наполегливо уникав зустрічі? Можливо, йому є що приховувати? Тож «Стоп Корупції» вирішили більш прискіпливо вивчити діяльність Максим Калініна. Отже, «Дирекцію будівництва шляхо-транспортних споруд» він очолив у серпні 2015 року. Нагадаємо, підприємство виступає замовником та організатором конкурсів і тендерів на будівельні роботи в районі транспортних розв’язок і доріг, але протягом цього часу не має жодного закінченого об’єкта будівництва. До цього варто додати, що як держслужбовець Максим має щорічно звітувати про статки та доходи, але дану інформацію пан Калінін ретельно приховує», розповіли автори розслідування.

Нагадаємо, за даними «СтопКору», Подільський мостовий перехід – найбільший та найдовший довгобуд столиці став ще і найдорожчим у світі: на будівництво мосту вже витратили понад 5 мільярдів гривень, але цього не вистачило навіть на половину робіт. Для того, щоб його звершити, потрібно ще приблизно 7 мільярдів гривень. Про це у ході розслідування дізнались журналісти «СтопКору».

«Проект затвердили чверть століття тому, наразі ж будівництво триває вже 15 років поспіль. Ще у минулому столітті столична влада ухвалила рішення відбудувати 7,5 кілометрів мостів та естакад, які мали з'єднати правобережний Поділ через Труханів острів та Русанівські сади із Воскресенкою та Троєщиною. Тоді ж було заплановано шість автомобільних смуг та нову лінію метро, які мали б суттєво полегшити сполучення між Лівим та Правим берегами.

До речі, головним інженером Подільського мосту був заслужений будівельник України Георгій Фукс, на рахунку якого не один добудований міст в столиці. Але, на жаль, Фукс не дочекався втілення проекту в реальність.

На думку фахівців, за цей час можна було звести щонайменше ще три таких мости», зазначають журналісти «СтопКору» у сюжеті.

«За часом, якщо правильно і за проектом, такий міст має будуватися від двох до п'яти років», – стверджує експерт-будівельник Сергій Шепелєв.

Другие новости