ПоддержатьУкраїнська

Два посадовці ДСНС постануть перед судом за одержання хабара

StopCor
StopCor

StopCor

Два посадовці ДСНС постануть перед судом за одержання хабара

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох посадовців Головного управління ДСНС у Запорізькій області, які обвинувачуються у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі.

Слідством встановлено, що провідний інспектор ДСНС, за посередництва колеги - працівника одного з міськрайонних управлінь ДСНС, одержав від директора приватного підприємства неправомірну вигоду у сумі 15 000 гривень. За гроші посадовці обіцяли не створювати перешкоди у веденні господарської діяльності за результатами проведеної перевірки дотримання правил пожежної безпеки.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Запорізької області. Оперативний супровід – Управління Служби безпеки України в Запорізькій області.

У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Другие новости