ПоддержатьУкраїнська

Ізмаїльські поліцейські притягують до відповідальності 59-річного мешканця району за порушення недоторканості житла односельчанки

StopCor
StopCor

StopCor

Ізмаїльські поліцейські притягують до відповідальності 59-річного мешканця району за порушення недоторканості житла односельчанки

Чоловіку правоохоронці повідомили про підозру за ч. 1 ст. 162 Кримінального кодексу України, а суд обрав йому найбільш суворий запобіжний захід, передбачений для кримінальних проступків ст. 299 КПК України, - особисте зобов’язання.

Днями до поліції надійшло повідомлення від 39-річної жительки Саф'янівської територіальної громади про те, що у неї вдома її намагався зґвалтувати односелець. За вказаною адресою негайно прибув наряд поліції. Чоловіка, про якого вела мову жінка, правоохоронці розшукали на одній із вулиць селища у спідній білизні і зовсім п’яним.

Для з’ясування обставин події громадянина доправили до відділу поліції, де він пояснив: зайшов до жінки, яку помітив у вікні, коли йшов повз, бо переплутав її зі своєю знайомою. Вона здійняла ґвалт, на який збіглися її батьки, і він утік.

Заявницю, яка стверджувала, що непроханий гість напав на неї голим, душив, намагався знерухомити, хапаючи за руки, і зґвалтувати, буде направлено на проходження судово-медичної експертизи, за результатами якої прийматиметься остаточне рішення по справі.

Наразі ж чоловіку оголошено підозру в незаконному проникненні до чужого житла. За даний злочин закон передбачає покарання штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Хід досудового розслідування контролюється Ізмаїльською окружною прокуратурою.

Ізмаїльський районний відділ поліції в Одеській області

Другие новости