ПоддержатьУкраїнська

Київського забудовника та його співучасника підозрюють у розтраті понад 2,6 млн грн

StopCor
StopCor

StopCor

Київського забудовника та його співучасника підозрюють у розтраті понад 2,6 млн грн

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора київському забудовникові та його співучасникові – керівнику підконтрольного йому підприємства повідомлено про підозру у розтраті понад 2,6 млн грн шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України). Окрім того, забудовника підозрюють у складанні завідомо неправдивого офіційного документу, що спричинило тяжкі наслідки, вчиненому організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, забудовник у співучасті з іншими особами у 2004 – 2013 роках придбав частки у статутних капіталах низки підприємств. За допомогою цих підприємств вони самовільно захопили земельні ділянки під будівництво 40 об’єктів, яке здійснювалося без відповідних дозвільних документів.

Встановлено, що учасники злочинної організації розтратили чуже майно, а саме: під виглядом реконструкції, яку насправді не здійснювали, знесли розташоване на земельній ділянці по вулиці Петропавлівській у м. Києві нежитлове приміщення, що перебувало на балансі ДП «Державний науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут інноваційних технологій в енергетиці та енергозбереженні», що знаходилося у відомстві Міністерства енергетики та захисту довкілля України, та звели на його місці багатоповерховий житловий комплекс. Вказаними діями вони заподіяли Міністерству понад 2,6 млн грн шкоди.

27 травня 2020 року слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва надано дозвіл на затримання забудовника з метою його приводу для участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою його співучаснику.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Другие новости